30-05-2019, 20:59
@Markxy - może trochę nie rozumiem idei, ale wydaje mi się, że dla Ciebie naprawdę dobrym rozwiazaniem będzie wzięcie zwykłej patelni ;) Ew. z tefala, żeby można raczkę było odczepić :P Nie mam teraz jak sprawdzić, bo całą kuchnię mam dosłownie w proszku, ale wydaje mi się że patelka fi 25cm alu+teflon/ceramika może nie być dramatycznie ciężka - choć to oczywiście zależy od modelu.
Nie podróżujesz szybko, jak sam napisałeś, więc niska waga nie jest wymaganiem koniecznym - a trochę jej możesz zbić tytanowymi innymi gadżetami. Ale jak chcesz serio smażyć sandacza, to chyba nie ma o czym mówić. Choć może warto przemyśleć inne sposoby pieczenia ryby nad ognichem? Chyba, że mowa tylko o palniku...
Nie podróżujesz szybko, jak sam napisałeś, więc niska waga nie jest wymaganiem koniecznym - a trochę jej możesz zbić tytanowymi innymi gadżetami. Ale jak chcesz serio smażyć sandacza, to chyba nie ma o czym mówić. Choć może warto przemyśleć inne sposoby pieczenia ryby nad ognichem? Chyba, że mowa tylko o palniku...