25-08-2017, 12:24
Czytałem dziś, że jajka suszone powinny przechowywane z zamkniętym opakowaniu (fabrycznym?) w normalnej temp przetrwać do roku czasu, więc 2-letnie przesypane miały prawo się popsuć :/
Suszenie mięsa to chyba jednak zabawa :/
O mleku w proszku myślałem, tym bardziej, że jest łatwo dostępne. Muszę potestować w konkretnych daniach (dodawać do zup, puree...), tylko pewnie w takiej roli wiele się tego mleka nie da zjeść, więc i dodatek białkowy niewielki. Niemniej dzięki za przypomnienie.
A może soja? Słyszałem o jakiś sojowych produktach służących za wypełniacz i substytut mięsa w kuchni wegetariańskiej, ale nie wiem co jest dostępnego w sklepach od ręki. Może ktoś, coś?
No i wyczytałem, że mleko w proszku to samo zuoooo ;) Ale pewnie wszystko co lekkie musi być mocno przetworzone i jest złe.
---
Edytowany: 2017-08-25 13:28:05
Suszenie mięsa to chyba jednak zabawa :/
O mleku w proszku myślałem, tym bardziej, że jest łatwo dostępne. Muszę potestować w konkretnych daniach (dodawać do zup, puree...), tylko pewnie w takiej roli wiele się tego mleka nie da zjeść, więc i dodatek białkowy niewielki. Niemniej dzięki za przypomnienie.
A może soja? Słyszałem o jakiś sojowych produktach służących za wypełniacz i substytut mięsa w kuchni wegetariańskiej, ale nie wiem co jest dostępnego w sklepach od ręki. Może ktoś, coś?
No i wyczytałem, że mleko w proszku to samo zuoooo ;) Ale pewnie wszystko co lekkie musi być mocno przetworzone i jest złe.
---
Edytowany: 2017-08-25 13:28:05