14-06-2016, 06:16
Na same mięso czyli produkty białkowe, to nie, nie lepiej. Ale jak do takiej suchonej kiełbki dołożysz batonika, jakieś suchary czyli produkty zawierające proste oraz złożone węglowodany to już tak. Chodzi o to, że w ten sposób spowolnisz wchłanianie tych prostych cukrów, a więc dopływ energii będzie dłuższy.
Owszem, w trakcie dużego wysiłku sportowego (intensywny bieg, trening czy zawody kolarskie), dostarcza się samych węgli, prostych i trochę złożonych, żadnych białek czy tłuszczy, ale to inna nieco intensywność. W gorach jednak nikt nas nie pogania więc można sobie bardziej pofolgować i jeść bardziej kompleksowo.
Owszem, w trakcie dużego wysiłku sportowego (intensywny bieg, trening czy zawody kolarskie), dostarcza się samych węgli, prostych i trochę złożonych, żadnych białek czy tłuszczy, ale to inna nieco intensywność. W gorach jednak nikt nas nie pogania więc można sobie bardziej pofolgować i jeść bardziej kompleksowo.