14-09-2015, 15:46
Farfura,
ja robiłem kilkukrotnie, ale modyfikowałem według swoich upodobań. W innym przepisie Vick używa daktyli (http://tiny.pl/gmtr9) i ja też robiłem z daktylami. Dzięki temu batony można łatwiej kroić. Daktyle dają elastyczność, a w połączeniu z miodem naturalnym i jajkiem to istny silikon:). Ale polecam rozdrobnić je nożem, bo blender może nie wydolić. Proporcji nie podam, bo wszystko robię na oko. Raz wychodziły bardziej zbite, innym razem mniej, ale ani razu nie były kruche i łamliwe.
ja robiłem kilkukrotnie, ale modyfikowałem według swoich upodobań. W innym przepisie Vick używa daktyli (http://tiny.pl/gmtr9) i ja też robiłem z daktylami. Dzięki temu batony można łatwiej kroić. Daktyle dają elastyczność, a w połączeniu z miodem naturalnym i jajkiem to istny silikon:). Ale polecam rozdrobnić je nożem, bo blender może nie wydolić. Proporcji nie podam, bo wszystko robię na oko. Raz wychodziły bardziej zbite, innym razem mniej, ale ani razu nie były kruche i łamliwe.