13-11-2013, 15:55
Witam. Wracając do kwestii temperatur. A więc jeśli chodzi o produkty z serii Express to ziarno uwodni się- czyli stanie się miękkie i wchłonie wodę- nawet po zalaniu chłodną wodą- aczkolwiek zmienia się wtedy też jego smak- trzeba samemu przetestować czy on odpowiada-, ale także wydłuża się czas nawadniania- im chłodniejsza tym dłużej to trwa- zalanie chłodną wodą wiąże się z nawadnianiem trwającym około 30 minut. Moim zdaniem temperatura 80 jest w dalszym ciągu satysfakcjonująca.
Produkty Lunch Time- tu problemem jest zagęstnik tak jak wspominałam w poście powyżej. Smak pozostaje ''podobny'' do tego gdybyśmy zalewali gorącą wodą, ale posiłek staje się trochę ''rzadszy''. Ciężko zająć mi jednoznaczne stanowisko w tej sprawie gdyż rekomendacje odnośnie przygotowania są podane na opakowaniu, a teraz stajemy przed kwestią ''ustępstw''. Najlepiej więc samemu trochę poeksperymentować i wyznaczyć swoją ''granicę'' temperatury odnośnie przygotowania naszych ziaren.
-------------------------------------------
granero
Produkty Lunch Time- tu problemem jest zagęstnik tak jak wspominałam w poście powyżej. Smak pozostaje ''podobny'' do tego gdybyśmy zalewali gorącą wodą, ale posiłek staje się trochę ''rzadszy''. Ciężko zająć mi jednoznaczne stanowisko w tej sprawie gdyż rekomendacje odnośnie przygotowania są podane na opakowaniu, a teraz stajemy przed kwestią ''ustępstw''. Najlepiej więc samemu trochę poeksperymentować i wyznaczyć swoją ''granicę'' temperatury odnośnie przygotowania naszych ziaren.
-------------------------------------------
granero