23-10-2013, 12:18
Witam wszystkich.
Dziękujemy za wszystkie opinie i uwagi. Teraz odpowiem na kilka pytań:
1. Cena- Cena dań Lunch Time w sklepie nie powinna odbiegać od dań makaronowych i pure knorra- w zasadzie powinna być o parę groszy tańsza- nie podaję dokładnej ceny gdyż to zależy od marży hurtownika i sklepu- to też podaję cenę relatywną.
2. Cena- Cena ryżu, kasz Ekspress- cena powinna oscylować w granicach 3-4 zł za kartonik- aczkolwiek ponownie- wszystko zależy od marż jakie narzucą pośrednicy
3. proces technologiczny- nasze ryże i kasze nie są produkowane metodą sublimacji jak ma to miejsce w przypadku liofilizatów. Ziarna poddawane są przede wszystkim obróbce specjalnej termicznej. W procesie nie są używane żadne dodatki, a sam proces produkcji jest zupełnie inny niż w przypadku ''dmuchanych ziaren''- które są nota bene niezdrowe. Za dużo powiedzieć nie mogę- gdyż stwierdziliśmy, że nie występujemy z wnioskiem patentowym
4. smak ziaren- smak może nieco odbiegać od zwykłych ziaren ze względu na to, że są to ziarna prażone. Jeśli chodzi natomiast o smak kaszy gryczanej jest on zbliżony do smaku kaszy gotowanej pod pierzyną aniżeli tych z foliowych torebek- podobnie z kaszą jęczmienną.
Jeśli chodzi o kwestię wagi to celowaliśmy w porcję jaką podają wszystkie firmy produkujące makarony z sosami do zalania gorącą wodą (u nich 55g, u nas 60g produktu sypkiego)- jak widać trzeba pomyśleć też o większych porcjach i być może o alternatywnej formie zapakowania
Nie wiem czy odpowiedziałam na wszystkie pytania :) Tak czy siak dużo pracy nas teraz czeka jeszcze- może uda nam się coś poprawić w sosach. Mięsa niestety nie planujemy na tym etapie dodawać- znowu pojawia się kwestia gustów gdyż jednym smakują mięsa suszone i liofilizowane- innym niestety niekoniecznie. O tym będziemy mogli pomyśleć gdy już firma trochę się rozrośnie :)
-------------------------------------------
granero
Dziękujemy za wszystkie opinie i uwagi. Teraz odpowiem na kilka pytań:
1. Cena- Cena dań Lunch Time w sklepie nie powinna odbiegać od dań makaronowych i pure knorra- w zasadzie powinna być o parę groszy tańsza- nie podaję dokładnej ceny gdyż to zależy od marży hurtownika i sklepu- to też podaję cenę relatywną.
2. Cena- Cena ryżu, kasz Ekspress- cena powinna oscylować w granicach 3-4 zł za kartonik- aczkolwiek ponownie- wszystko zależy od marż jakie narzucą pośrednicy
3. proces technologiczny- nasze ryże i kasze nie są produkowane metodą sublimacji jak ma to miejsce w przypadku liofilizatów. Ziarna poddawane są przede wszystkim obróbce specjalnej termicznej. W procesie nie są używane żadne dodatki, a sam proces produkcji jest zupełnie inny niż w przypadku ''dmuchanych ziaren''- które są nota bene niezdrowe. Za dużo powiedzieć nie mogę- gdyż stwierdziliśmy, że nie występujemy z wnioskiem patentowym
4. smak ziaren- smak może nieco odbiegać od zwykłych ziaren ze względu na to, że są to ziarna prażone. Jeśli chodzi natomiast o smak kaszy gryczanej jest on zbliżony do smaku kaszy gotowanej pod pierzyną aniżeli tych z foliowych torebek- podobnie z kaszą jęczmienną.
Jeśli chodzi o kwestię wagi to celowaliśmy w porcję jaką podają wszystkie firmy produkujące makarony z sosami do zalania gorącą wodą (u nich 55g, u nas 60g produktu sypkiego)- jak widać trzeba pomyśleć też o większych porcjach i być może o alternatywnej formie zapakowania
Nie wiem czy odpowiedziałam na wszystkie pytania :) Tak czy siak dużo pracy nas teraz czeka jeszcze- może uda nam się coś poprawić w sosach. Mięsa niestety nie planujemy na tym etapie dodawać- znowu pojawia się kwestia gustów gdyż jednym smakują mięsa suszone i liofilizowane- innym niestety niekoniecznie. O tym będziemy mogli pomyśleć gdy już firma trochę się rozrośnie :)
-------------------------------------------
granero