01-06-2012, 17:43
lhs, a czy zwróciłeś uwagę na skład aminokwasowy białek roślinnych i zwierzęcych? Poczytaj o tym i o wykorzystaniu tych brakujących aminokwasów dla organizmu. Niestety te brakujące to te najważniejsze czyli lizyna, leucyna, walina (BCAA-też proponuję poczytać o ich wpływie na organizm podczas wysiłku) których z ryżu, kaszy czy ziemniaków nie jesteśmy w stanie tyle dostarczyć by uzupełnić ich braki podczas tak intensywnego wysiłku jakim jest chodzenie po górach wiele dni pod rząd.
Sorry jeśli uraziłem z tym rzyganiem ale tak odebrałem twoją wypowiedź na temat zjedzenia konserwy. Niestety nadal twierdzę, że po wieloletnim odzwyczajeniu od mięsa i tłuszczu zwierzęcego miałeś prawo poczuć się źle czy słabo tym bardziej, że tak jak napisał Ivan, to nie jest najzdrowsze mięso głównie z powodu tego tłuszczu.
Słusznie też zauważyłeś, że moje wypowiedzi brzmią jak cytaty z podręcznika dla kulturystów bo zajmowałem się tym sportem ponad 20 lat i wiem doskonale co to znaczy zdrowa i odpowiednio zbilansowana dieta i jaki ona ma ogromny wpływ na wyniki sportowe.
Oczywiście nie namawiam cię, byś zaczął jeść gotowane kurczaki i ryby w górach bo tak się nie da ale proszę cię, nie wmawiaj ludziom aby przestali spożywać białka zwierzęce i że ich wydolność fizyczna z tego powodu nie ucierpi.
Sorry jeśli uraziłem z tym rzyganiem ale tak odebrałem twoją wypowiedź na temat zjedzenia konserwy. Niestety nadal twierdzę, że po wieloletnim odzwyczajeniu od mięsa i tłuszczu zwierzęcego miałeś prawo poczuć się źle czy słabo tym bardziej, że tak jak napisał Ivan, to nie jest najzdrowsze mięso głównie z powodu tego tłuszczu.
Słusznie też zauważyłeś, że moje wypowiedzi brzmią jak cytaty z podręcznika dla kulturystów bo zajmowałem się tym sportem ponad 20 lat i wiem doskonale co to znaczy zdrowa i odpowiednio zbilansowana dieta i jaki ona ma ogromny wpływ na wyniki sportowe.
Oczywiście nie namawiam cię, byś zaczął jeść gotowane kurczaki i ryby w górach bo tak się nie da ale proszę cię, nie wmawiaj ludziom aby przestali spożywać białka zwierzęce i że ich wydolność fizyczna z tego powodu nie ucierpi.