01-02-2008, 13:35
przeczytaj cierpliwie jeszcze raz ten link powyzej, bo cos zgubiles
ig to ''szybkosc z jaka produkt daje glukoze we krwi'' czyli jest miarą predkosci wchlaniania. Jak wyczytales ciekawostki w wiki na to juz nie mam wpływu.
Przeprowadz sobie test na sobie: zjedz 50 g glukozy i zobacz jak długo wytrzymasz w ostrym biegu. Przeprowadz test z chocby porcją makaronu (niski index) i porownaj sobie efekty
Powiem inaczej: jak biegacz ( w tym wypadku cukier) szybko biegnie, to przebywa na biezni dluzej czy krocej? :)
ig to ''szybkosc z jaka produkt daje glukoze we krwi'' czyli jest miarą predkosci wchlaniania. Jak wyczytales ciekawostki w wiki na to juz nie mam wpływu.
Przeprowadz sobie test na sobie: zjedz 50 g glukozy i zobacz jak długo wytrzymasz w ostrym biegu. Przeprowadz test z chocby porcją makaronu (niski index) i porownaj sobie efekty
Powiem inaczej: jak biegacz ( w tym wypadku cukier) szybko biegnie, to przebywa na biezni dluzej czy krocej? :)