22-08-2007, 10:01
Flaki bądź gulasz sojowy w pudełkach (w środku worek z suszoną soją, warzywami i przyprawami). 20 minut gotowania. Do flaków polecam dodać ciut więcej wody niż to jest w przepisie na opakowaniu napisane, bo inaczej strasznie suszy. Generalnie soja w każdej postaci. Z mniej psujących się rzeczy pasztet sojowy w puszce, czy mleko sojowe w proszku również polecam. Świetny jest paprykarz sojowy firmy na literkę ''S'', ale w pudełku. Są również potrawy w puszkach na bazie soji, np. po meksykańsku = soja + fasola zdajsie (ale to zestawienie tylko dla ortodoksów ;)). Wystarczy toto w puszcze podgrzać lub zjeść na zimno. W sklepach z tzw. ''zdrową żywnością'' można ponadto zakupić bardzo fajne produkty piekarnicze, np. takie suche, smaczne ciastka i inne niepsujące się frykasy. Sprawdzone.