24-05-2005, 17:35
1. Bardzo dziękuję za informacje dotyczące właściwości potraw liofilizowanych. Rzeczywiście ceny są zabójcze.
2. A jak postępujecie z pieczywem. Bo ja kupuję bułki. W zależności od pogody i stanu pieczywa, albo nosze je w zamkniętej torebce foliowej, lub suszę na słońcu. I w ten sposób przedłużam ich trwałość do 1 tygodnia. Kupuje też chleb robiony na zakwasie. Takie pieczywo wytrzymuje z powodzeniem tydzień. Ale później to już tylko suchary. A wy jak postępujecie?
-------------------------------------------
Gaweł
2. A jak postępujecie z pieczywem. Bo ja kupuję bułki. W zależności od pogody i stanu pieczywa, albo nosze je w zamkniętej torebce foliowej, lub suszę na słońcu. I w ten sposób przedłużam ich trwałość do 1 tygodnia. Kupuje też chleb robiony na zakwasie. Takie pieczywo wytrzymuje z powodzeniem tydzień. Ale później to już tylko suchary. A wy jak postępujecie?
-------------------------------------------
Gaweł