To forum wykorzystuje pliki cookie
To forum wykorzystuje pliki cookie do przechowywania danych logowania, danych o Twojej ostatniej wizycie, pliki cookie na tym forum śledzą również tematy, które przeczytałeś. Korzystanie z forum oznacza akceptajcę ustawień plików cookie. Możesz zmienić ustawienia plików cookie w dowolnym momencie w swojej przeglądarce.


Kociolek aluminiowy - kupowac ?
#1
Mam bardzo mieszane informacje dot zakupu kociolka aluminiowego, bez zadnych warstw ochronnych, tylko czyste polerowane aluminium. Naczytalem sie o sezonowaniu naczyn zeliwnych ale o sezonowaniu naczyn aluminiowych - nie ma nic. Wszedzie ostrzegaja przed aluminium i reakcjami z kwasami i zasadami. Dlatego sie wstrzymalem. Zaletami zakupu sa:
- niska waga
- niska cena
- grube scianki
- odpowiedni ksztalt i pojemnosc.
Porownywalny produkt ze stali nierdzewnej jest 5 -> 6 razy drozszy.
Czy ktos z forumowiczow wie jak sezonowac/zabezpieczyc to naczynie, zeby nie bylo szkodliwe ? Smile

Przeznaczenie: glownie - ognisko.
Odpowiedz
#2
I serio po to założyłeś nowy temat w dziale recenzje? Smile
Odpowiedz
#3
Pieknie sie "przejechalem'
Przeniescie post do wlasciwego dzialu.
Odpowiedz


Skocz do: