31-12-2015, 12:38
Końcowy pomiar, na koniec roku.
Po''świętach'', pomiar adekwatnej wielkości - wagi.
Termos
Esbit: 521g cały, 82g kubek, 27g korek
Fjord Nansen: 518g cały, 56g kubek, 27g korek.
Kubek Lando
Cały 323g.
Zważyłem przy użyciu:
https://www.promis.pl/sklep/pl/p/Waga-ku...2C-do-5-kg -Pomiar-objetosci-wody%2C-mleka%2C-oleju%2C-maki/1681 i 1kg zapakowanej mąki wskazywała jako 1kg i 8g, więc chyba dobrze waży.
I to by było chyba na tyle, chyba że przyjdzie mróz, Hania, czy ktoś będzie chciał coś jeszcze.
''Na dniach'' postaram się zebrać wszystkie pomiarowo-testowe wpisy w jeden post.
Dziękuje Fjord Nansen za udostępnienie sprzętów, administracji za wiarę i zaufanie.
@Monter
Poprzednia strona, ''Pomiar własny''.
20 °C to z tego co wiem to ''standard'' w pomiarach temperatury dla termosów, więc to raczej problem ogółu ''branży''.
@warrad
''2. badamy temperaturę wrzątku wlewanego by wiedzieć jaka jest temperatura wyjściowa do której nagrzewa czajnik.''
Chociaż samo badanie ''temperatury wyjściowej do której nagrzewa czajnik'', jest z powodu który wspomniałem wcześniej ''dziwne'', to jak byk jest ''wlewanego'', nie ''wlanego'', więc raczej albo w czajniku, albo w strumieniu, ale to Hania powinna wyjaśnić, rozstrzygnąć.
---
Edytowany: 2015-12-31 12:51:11
Po''świętach'', pomiar adekwatnej wielkości - wagi.
Termos
Esbit: 521g cały, 82g kubek, 27g korek
Fjord Nansen: 518g cały, 56g kubek, 27g korek.
Kubek Lando
Cały 323g.
Zważyłem przy użyciu:
https://www.promis.pl/sklep/pl/p/Waga-ku...2C-do-5-kg -Pomiar-objetosci-wody%2C-mleka%2C-oleju%2C-maki/1681 i 1kg zapakowanej mąki wskazywała jako 1kg i 8g, więc chyba dobrze waży.
I to by było chyba na tyle, chyba że przyjdzie mróz, Hania, czy ktoś będzie chciał coś jeszcze.
''Na dniach'' postaram się zebrać wszystkie pomiarowo-testowe wpisy w jeden post.
Dziękuje Fjord Nansen za udostępnienie sprzętów, administracji za wiarę i zaufanie.
@Monter
Poprzednia strona, ''Pomiar własny''.
20 °C to z tego co wiem to ''standard'' w pomiarach temperatury dla termosów, więc to raczej problem ogółu ''branży''.
@warrad
''2. badamy temperaturę wrzątku wlewanego by wiedzieć jaka jest temperatura wyjściowa do której nagrzewa czajnik.''
Chociaż samo badanie ''temperatury wyjściowej do której nagrzewa czajnik'', jest z powodu który wspomniałem wcześniej ''dziwne'', to jak byk jest ''wlewanego'', nie ''wlanego'', więc raczej albo w czajniku, albo w strumieniu, ale to Hania powinna wyjaśnić, rozstrzygnąć.
---
Edytowany: 2015-12-31 12:51:11