28-04-2017, 11:00
Hamak zrobie z materialu z ktorego sa wykonane worki na gruz (udzwig do 500 kg)
material jest wyjatkowo lekki i wytrzymaly, troche gorzej z objetoscia, pod spodem chce umocowac na napach plaszcz z Neoprenu grubosci 2,5 mm.
Na szczytach 2 palaki ktore beda podtrzymywac kopule ( w trybie hamaka czy bivy)
Spiwor moze byc uzywany na 2 sposoby:
- tradycyjnie na zawieszonym hamaku (wewnatrz kopuly) Konsekwencja jest utrata izolacji termicznej w zgniecionej dolnej czesci. Gorsze parametry cieplne.
- Spiwor obejmuje dokladnie caly hamak (jak kokon) Lepsze znacznie parametry cieplne.
W obu wariantach istnieje mozliwosc docieplenia spiwora od wewnatrz lub od zewnatrz.
Zasadniczo nie ma problemu z waga, jest troche wiekszy z objetoscia calosci.
Bede dodatkowo musial zaprojektowac plecak wielofunkcyjny ktory pogodzi moj ''wynalazek'' z minimum jakie trzeba zabrac. Mam to juz prawie przemyslane.
Budowa musi byc modulowa zeby wysuszyc, przewietrzyc upakowac a nawet tylko wyciagnac sie na hamaku na swiezym powietrzu.
-------------------------------------------
Mark
material jest wyjatkowo lekki i wytrzymaly, troche gorzej z objetoscia, pod spodem chce umocowac na napach plaszcz z Neoprenu grubosci 2,5 mm.
Na szczytach 2 palaki ktore beda podtrzymywac kopule ( w trybie hamaka czy bivy)
Spiwor moze byc uzywany na 2 sposoby:
- tradycyjnie na zawieszonym hamaku (wewnatrz kopuly) Konsekwencja jest utrata izolacji termicznej w zgniecionej dolnej czesci. Gorsze parametry cieplne.
- Spiwor obejmuje dokladnie caly hamak (jak kokon) Lepsze znacznie parametry cieplne.
W obu wariantach istnieje mozliwosc docieplenia spiwora od wewnatrz lub od zewnatrz.
Zasadniczo nie ma problemu z waga, jest troche wiekszy z objetoscia calosci.
Bede dodatkowo musial zaprojektowac plecak wielofunkcyjny ktory pogodzi moj ''wynalazek'' z minimum jakie trzeba zabrac. Mam to juz prawie przemyslane.
Budowa musi byc modulowa zeby wysuszyc, przewietrzyc upakowac a nawet tylko wyciagnac sie na hamaku na swiezym powietrzu.
-------------------------------------------
Mark