19-03-2006, 16:47
Ja o tym dokładnie wiem że, temperatura głównie gazu ma ogromne znaczenie jeśli chodzi o szybkość wypływu gazu z butli i czasu gotowania. Ale uważam że, dane labolatoryjne producenta to nam użytkownikom i przyszłym nabywcom nie są do niczgo potrzebne bo w terenie praktycznie takowe nie występują. Przyszły nabywca kupując palnik napewno chciałby wiedzieć jak jest w stanie szybko zagotować wodę np. w temp. +10. 0 czy -10st. A chyba właśnie do tego służą testy NGT aby sie o tym dowiedzieć.
Uważam że, przydałoby się też jakieś znormalizowanie warunków testów palników, co by każdy palnik można było porównać z innym np. temp. gazu, wody i otoczenia +20, 0, -10 oraz użycie osłony np. ze zwiniętej karimaty.
Uważam że, przydałoby się też jakieś znormalizowanie warunków testów palników, co by każdy palnik można było porównać z innym np. temp. gazu, wody i otoczenia +20, 0, -10 oraz użycie osłony np. ze zwiniętej karimaty.