02-03-2016, 10:10
Pax!
Mam pytanie... przy impregnacji tłuszczowej nowych butów - w tym przypadku z firmy Demar model Master D12 - po upływie niecałych dwóch dób tłuszcz (firmy Palc) nie chce się za bardzo wchłaniać w skórę. To jest normalne? Czy może powinienem wytrzeć tłuszcz, który pozostał na skórze? Wcześniej stosowałem tylko zwykłe pasty, więc nie mam doświadczenia.
Dodam, że niektóre elementy buta są zrobione z miękkiej skóry (np.: język) i tam akurat tłuszcz został wchłonięty, jednak na pozostałej części buta (skóra twardsza) idzie to opornie... Jest to pierwsza warstwa którą nakładałem.
Mam pytanie... przy impregnacji tłuszczowej nowych butów - w tym przypadku z firmy Demar model Master D12 - po upływie niecałych dwóch dób tłuszcz (firmy Palc) nie chce się za bardzo wchłaniać w skórę. To jest normalne? Czy może powinienem wytrzeć tłuszcz, który pozostał na skórze? Wcześniej stosowałem tylko zwykłe pasty, więc nie mam doświadczenia.
Dodam, że niektóre elementy buta są zrobione z miękkiej skóry (np.: język) i tam akurat tłuszcz został wchłonięty, jednak na pozostałej części buta (skóra twardsza) idzie to opornie... Jest to pierwsza warstwa którą nakładałem.