23-04-2020, 14:12
Dziękuję wszystkim za pomoc!
@PRS
Nie odrzucam aluminium - nawet wspomniałem wcześniej o STS Alpha Pot 1.2. Co do stali, to pisałem odnośnie kwestii testowania pojemności.
@mateog
Coleman F1 Power PZ mi się nie podoba, bo waży aż 153g. ;)
Co do pająka w zestawie Robens, to chyba u mnie się to nie sprawdzi. Wolę coś nakręcanego, lżejszego i bardziej kompaktowego.
@sołtys
Rozumiem, że ciężko to sprawdzić i na BRS może będzie się trochę dłużej gotować.
Ale głównie chodzi mi o sam fakt czy to w ogóle możliwe, czy może traci to sens przy garnkach od 1.5L, bo woda będzie gotować się niewspółmiernie długo, a przez to zużycie gazu będzie znacznie większe?
Co jest aktualnie Twoim pierwszym wyborem przy gotowaniu dla dwóch osób? Kovea Supalite Titanium (60g też fajne)? Co byś wskazał jako drugi i trzeci wybór?
@skrzyplocz
Nieco źle się wyraziłem. Pierwszy wypad w Polskę w celu testów planuję na 2 noce, czyli w teorii 3 dni.
Następnie powinna być Gruzja, niektóre noclegi w górskich guesthousach, więc policzyłem, że na tym wypadzie chciałbym zjeść pod namiotem:
3 x śniadanie
2 x obiad
Gdyby w innych rejonach nie było schornisk i guesthousów (bo fajnie się czasami normalnie wykąpać), to liczę max. 3-4 razy obiad.
***
Liczyłem, że wezmę kartusz 100g. Skoro mało tego gotowania, to może jednak zrezygnować z makronu + postawić na jedzenie, które można zalać lub jakoś bardzo nie pęcznieje (np. kuskus, jakieś kasze instant, itp.) i być przez to bardziej ultralight?
Co o tym sądzicie?
---
Edytowany: 2020-04-23 15:16:19
@PRS
Nie odrzucam aluminium - nawet wspomniałem wcześniej o STS Alpha Pot 1.2. Co do stali, to pisałem odnośnie kwestii testowania pojemności.
@mateog
Coleman F1 Power PZ mi się nie podoba, bo waży aż 153g. ;)
Co do pająka w zestawie Robens, to chyba u mnie się to nie sprawdzi. Wolę coś nakręcanego, lżejszego i bardziej kompaktowego.
@sołtys
Rozumiem, że ciężko to sprawdzić i na BRS może będzie się trochę dłużej gotować.
Ale głównie chodzi mi o sam fakt czy to w ogóle możliwe, czy może traci to sens przy garnkach od 1.5L, bo woda będzie gotować się niewspółmiernie długo, a przez to zużycie gazu będzie znacznie większe?
Co jest aktualnie Twoim pierwszym wyborem przy gotowaniu dla dwóch osób? Kovea Supalite Titanium (60g też fajne)? Co byś wskazał jako drugi i trzeci wybór?
@skrzyplocz
Nieco źle się wyraziłem. Pierwszy wypad w Polskę w celu testów planuję na 2 noce, czyli w teorii 3 dni.
Następnie powinna być Gruzja, niektóre noclegi w górskich guesthousach, więc policzyłem, że na tym wypadzie chciałbym zjeść pod namiotem:
3 x śniadanie
2 x obiad
Gdyby w innych rejonach nie było schornisk i guesthousów (bo fajnie się czasami normalnie wykąpać), to liczę max. 3-4 razy obiad.
***
Liczyłem, że wezmę kartusz 100g. Skoro mało tego gotowania, to może jednak zrezygnować z makronu + postawić na jedzenie, które można zalać lub jakoś bardzo nie pęcznieje (np. kuskus, jakieś kasze instant, itp.) i być przez to bardziej ultralight?
Co o tym sądzicie?
---
Edytowany: 2020-04-23 15:16:19