18-12-2018, 20:41
Witam w temacie :-)
Chcąc uszczknąć nieco wagi, rozeznaję po raz już kolejny kwestię naczyń tytanowych, a konkretnie garnka podstawowego +/- 1litr.
Bardzo prosiłbym więc praktyków o komentarz do poniższych dwóch kwestii, które pojawiają się w necie tu i ówdzie, a które mnie mocno niepokoją w kontekście ewentualnego gotowania potraw stałych (nie kisielu) :
- czy faktycznie istnieje silna tendencja do przypalania potraw ? (gotuję w większości na mini ognisku)
- czy istnieje problem relatywnie małej odporności mechanicznej (bardzo cienka blacha), a więc małej odporności np na ''agresywne mycie'' (które z powodzeniem i bez ryzyka stosuję w przypadku menażki ze stali nierdzewnej) czyli np ostre i regularne szorowanie grubym piaskiem ?
---
Edytowany: 2018-12-18 20:42:10
Chcąc uszczknąć nieco wagi, rozeznaję po raz już kolejny kwestię naczyń tytanowych, a konkretnie garnka podstawowego +/- 1litr.
Bardzo prosiłbym więc praktyków o komentarz do poniższych dwóch kwestii, które pojawiają się w necie tu i ówdzie, a które mnie mocno niepokoją w kontekście ewentualnego gotowania potraw stałych (nie kisielu) :
- czy faktycznie istnieje silna tendencja do przypalania potraw ? (gotuję w większości na mini ognisku)
- czy istnieje problem relatywnie małej odporności mechanicznej (bardzo cienka blacha), a więc małej odporności np na ''agresywne mycie'' (które z powodzeniem i bez ryzyka stosuję w przypadku menażki ze stali nierdzewnej) czyli np ostre i regularne szorowanie grubym piaskiem ?
---
Edytowany: 2018-12-18 20:42:10