30-04-2020, 08:05
blmln!
Pytanie podstawowe - jak w kwestii palnika chcesz być light. Jeżeli nie aż tak bardzo - to do użycia ogólno - turystycznego przemyśl palnik z wężykiem.
1. Masz FireMapple i jego klony do kupienia na ali.
2. Masz ten sam palnik brandowany przez czeskiego Pinquina:
https://tinyurl.com/ya46vvzs
3. Masz dostępnego Edelira Opilio:
https://tinyurl.com/y7aj3nnb
Ten ostatni - mało popularny często jest solidnie przeceniamy do 200PLN.
Po za tym jest jeszcze Kovea Spider, i liczne modele z Ali - są w tym wątku podawane w kilku postach Arniego.
Ten system ma następujące zalety:
1. wężyk pozwala te kuchenki zasilić gazem w płynie. Po prostu obracasz kartusz i zmienia się rodzaj zasilania. Przy słabym gazie i wrześniowym poranku, bywa to pomocne. Po za tym dysponujesz ''lekkim'' palnikiem zimowym.
2. Stosując taki palnik, możesz używać wiatrochronu z folii alu - z postu Sołtysa i masz palnik solidnie zabezpieczony przed wiatrem. No i taki palnik jest stabilny.
3. Stosując przejściówkę, możesz używać taniego gazu ''zapalniczkowego'' za marketów budowlanych. Do kupienia na ebay-u, allegro itp..
https://tinyurl.com/y7j63ckt
Oczywiście odbywa się to kosztem wagi. Ale jak zniesiesz te 100 - 150 gr więcej, to warto się zastanowić.
Opilio używam od dwóch lat i jest to mój podstawowy obecnie palnik. Najczęściej ostatnio jeździmy z Barsusem i do gotowania dla 2 osobowego teamu na 3 pory roku jest bardzo dobry z garem 1,4-1,5l.
Masz tu link do zdjęć:
https://imageshack.com/i/pmDvnbdDj
-------------------------------------------
Pim
Pytanie podstawowe - jak w kwestii palnika chcesz być light. Jeżeli nie aż tak bardzo - to do użycia ogólno - turystycznego przemyśl palnik z wężykiem.
1. Masz FireMapple i jego klony do kupienia na ali.
2. Masz ten sam palnik brandowany przez czeskiego Pinquina:
https://tinyurl.com/ya46vvzs
3. Masz dostępnego Edelira Opilio:
https://tinyurl.com/y7aj3nnb
Ten ostatni - mało popularny często jest solidnie przeceniamy do 200PLN.
Po za tym jest jeszcze Kovea Spider, i liczne modele z Ali - są w tym wątku podawane w kilku postach Arniego.
Ten system ma następujące zalety:
1. wężyk pozwala te kuchenki zasilić gazem w płynie. Po prostu obracasz kartusz i zmienia się rodzaj zasilania. Przy słabym gazie i wrześniowym poranku, bywa to pomocne. Po za tym dysponujesz ''lekkim'' palnikiem zimowym.
2. Stosując taki palnik, możesz używać wiatrochronu z folii alu - z postu Sołtysa i masz palnik solidnie zabezpieczony przed wiatrem. No i taki palnik jest stabilny.
3. Stosując przejściówkę, możesz używać taniego gazu ''zapalniczkowego'' za marketów budowlanych. Do kupienia na ebay-u, allegro itp..
https://tinyurl.com/y7j63ckt
Oczywiście odbywa się to kosztem wagi. Ale jak zniesiesz te 100 - 150 gr więcej, to warto się zastanowić.
Opilio używam od dwóch lat i jest to mój podstawowy obecnie palnik. Najczęściej ostatnio jeździmy z Barsusem i do gotowania dla 2 osobowego teamu na 3 pory roku jest bardzo dobry z garem 1,4-1,5l.
Masz tu link do zdjęć:
https://imageshack.com/i/pmDvnbdDj
-------------------------------------------
Pim