To forum wykorzystuje pliki cookie
To forum wykorzystuje pliki cookie do przechowywania danych logowania, danych o Twojej ostatniej wizycie, pliki cookie na tym forum śledzą również tematy, które przeczytałeś. Korzystanie z forum oznacza akceptajcę ustawień plików cookie. Możesz zmienić ustawienia plików cookie w dowolnym momencie w swojej przeglądarce.

[Obuwie] Bosp - co sądzicie o butach tej marki?
Skuszony wyglądem butów i pochlebnymi opiniami ludzi zapytanych na Instagramie postanowiłem zakupić sobie oraz swojej lubej model Ural Pro Brown oraz Asphalt. Największą wątpliwością z jaką się zmagałem to rozmiarówka podana na stronie i czy nie trzeba brać jakiejkolwiek poprawki. Otóż nie trzeba, buty zawsze zawsze mają +5mm extra od podanej długości. Mam rozmiar 43,5 na stopę 280mm i spokojnie mam jeszcze trochę przestrzeni przed palcami. Na rozgrzewkę zabraliśmy je na 10km spacer na Śnieżnik. Pierwsza rzecz jaka nam się rzuciła to twardość podeszwy, którą można porównać do Meindli Engadinów. Palce tylko lekko można zgiąć, ale idzie się przyjemnie. Druga rzecz warta uwagi, to stabilność kostki i stopy. Dzięki poczwórnemu wiązaniu i usztywnieniu buta tuż nad piętą stopa kompletnie się w bucie nie ruszała. Podczas wchodzenia pod górkę trochę to usztywnienie nad piętą czuć, ale pod koniec kompletnie tego nie zauważałem. Podeszwa nieźle się trzyma podłoża i skał, jedynie gdzie mi pojechała to na grubszym lodzie, ale tam wszyscy nosili raczki, więc w miarę usprawiedliwione. Ze względu na goretex w środu raczej jednak są to buty wiosna jesien zima niż całoroczne. Przy -5℃ było mi całkiem ciepło w środku. Jak na razie są to pierwsze wrażenia, całkiem pozytywne swoją drogą, ale na pewno będziemy je więcej testowali.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: [Obuwie] Bosp - co sądzicie o butach tej marki? - przez ToonelRotta - 13-01-2025, 21:21

Skocz do: