![]() |
Serwer i domena NGT - opłaty - Wersja do druku +- NGT (https://ngt.pl) +-- Dział: NGT (https://ngt.pl/forum-1.html) +--- Dział: Sprawy techniczne forum (https://ngt.pl/forum-5.html) +--- Wątek: Serwer i domena NGT - opłaty (/thread-9310.html) |
RE: Serwer i domena NGT - opłaty - migotka - 23-12-2021 To i ja się dorzucam. Zdrowia i spokoju na Święta życzę wszystkim forumowiczom. RE: Serwer i domena NGT - opłaty - cantores - 23-12-2021 I coś tam ode mnie ![]() Zdrowych i spokojnych Świąt RE: Serwer i domena NGT - opłaty - lucas_t - 24-12-2021 Zero podwyżek? ?! Wariaci, normalnie wariaci. RE: Serwer i domena NGT - opłaty - PRS - 25-12-2021 Debet rośnie.... ale poszło. RE: Serwer i domena NGT - opłaty - zibi_1 - 26-12-2021 Poszło z życzeniami lepszego nowego roku ![]() RE: Serwer i domena NGT - opłaty - Jaga - 27-12-2021 Jesteście niezawodni! Właśnie sprawdziłam stan konta, do teraz wpłynęło na nie od Was 748,61 zł! Nie dalej jak 2 dni temu rozmawiałam o forum z programistą, który dziwił się, że takie fora jeszcze funkcjonują, bo wiele przeniosło się na Facebooka. Jak widać Facebook nie wszystko pochłonął (i całe szczęście) i są jeszcze takie miejsca jak NGT. Choć nie sama forma tu najważniejsza, a ludzie, którzy się tu spotykają i bardzo się cieszę, że kiedyś (przypadkiem) tu trafiłam i mogłam wielu z Was poznać osobiście ![]() RE: Serwer i domena NGT - opłaty - M_F - 27-12-2021 Małą "cegiełkę" dołożyłem i ja, pozdrowienia dla wszystkich RE: Serwer i domena NGT - opłaty - gumibear - 28-12-2021 Macie moc! Dzięki RE: Serwer i domena NGT - opłaty - Jaga - 29-12-2021 Stan wpłat na dziś (w sumie z tym, co zostało z zeszłego roku): 1056,63 zł ![]() RE: Serwer i domena NGT - opłaty - Jaga - 01-01-2022 (24-12-2021, 08:50)lucas_t napisał(a): Zero podwyżek? ?! Wykrakałeś, jeszcze nie zdążyliśmy uzbierać całości, a dzisiaj dostałam powiadomienie z przypomnieniem o opłaceniu usług i nową ceną za hosting: Hosting Cloud Biznes: 1353,00 zł (z datą płatności 2022-01-08) W sumie z domeną wyjdzie więc 1500,60 zł. Sporo... Jest kilka opcji obniżenia ceny (między innymi przeniesienie się, ale to kosztowałoby mnie trochę pracy). Muszę się chwilę zastanowić i przedyskutować sprawę z pozostałymi adminami. Damy znać co ustaliliśmy. Ale bez obaw, forum nie zamkniemy ![]() RE: Serwer i domena NGT - opłaty - traszan - 02-01-2022 Poleciała w takim razie druga rata ![]() RE: Serwer i domena NGT - opłaty - Gapcio - 02-01-2022 Upss....."zagapiłem się" przepraszam .... i ode mnie poszło RE: Serwer i domena NGT - opłaty - PRS - 02-01-2022 (23-12-2021, 00:28)Jaga napisał(a): Kwoty jakie widzę po zalogowaniu się do panelu klienta: To, że podnieśli cenę jakoś mnie nie dziwi... Ale to, że zmianie uległ termin płatności... już tak. Okresowo (powiedzmy raz na kwartał) dostaję jakiś plik pisemek z koncernów państwowych lub/i ,,zagranicznego" banku w których jest informacja, że ze względu na zmianę zapisów (czasami dwa słowa dla mnie jak i milionów moich rodaków nieistotne), taryfy opłat, terminów, etc. MOGĘ ODSTĄPIĆ od umowy - dosłownie ją zerwać bez konsekwencji dla mojego portfela ![]() Równie dobrze mogli zmienić datę z 11 na 1 stycznia. I pewnie już bym nie napisał tego postu. I pewnie Administracja by miała problem z dozbieraniem... Administracja decyduje (o wszystkim zresztą). Ja jako zwykły forumowicz powiedziałbym tej firmie baj baj. RE: Serwer i domena NGT - opłaty - Jaga - 03-01-2022 Stan wpłat na dziś (razem z tym, co zostało z zeszłego roku): 1136,63 zł Dziękujemy wszystkim i zamykamy zbiórkę ![]() Po rozmowie z konsultantem nazwa.pl udało mi się uzyskać 20% rabatu (od ceny netto), co dało kwotę 1082,40 zł brutto za hosting. Po przeanalizowaniu ruchu na forum w minionym roku i rozważeniu wszystkich możliwości w gronie adminów zdecydowaliśmy się jednak na zmianę usługi na tańszą, ale o niższych parametrach, które naszym zdaniem wciąż powinny wystarczyć żeby forum działało sprawnie. Podjęliśmy taką decyzję ponieważ różnica w cenie jest naprawdę duża. Cena za hosting o słabszych parametrach to 307,50 zł brutto. A zatem za rok 2022 płacimy:
Zostaje zatem nadwyżka w kwocie: 681,53 zł Jeśli hosting o niższych parametrach wystarczy, za pozostałą kwotę opłacimy hosting na kolejny rok. Jeśli okaże się, że te parametry nam nie wystarczają, dopłacimy za zmianę hostingu na taki o wyższych parametrach lub przeniesiemy forum do innego usługodawcy. Pieniądze zostają na moim koncie. Mam nadzieję, że osoby wpłacające nie mają nic przeciwko. Słowo harcerza, że nie wydam ich na sprzęt ![]() RE: Serwer i domena NGT - opłaty - zając - 04-01-2022 No proszę, przygotowałam się na zaciskanie pasa i zrobienie dopłaty, a tu jeszcze tyle zostało "na zaś" ![]() RE: Serwer i domena NGT - opłaty - Jaga - 04-01-2022 Widzę, że na konto wpłynęło coś jeszcze więc poprawiam rozliczenie. Stan wpłat (razem z tym, co zostało z zeszłego roku): 1186,63 zł Domena i hosting za 2022: 455,10 zł Zostaje zatem nadwyżka w kwocie: 731,53 zł RE: Serwer i domena NGT - opłaty - lucas_t - 06-01-2022 (01-01-2022, 22:28)Jaga napisał(a): Wykrakałeś, jeszcze nie zdążyliśmy uzbierać całości, a dzisiaj dostałam powiadomienie z przypomnieniem o opłaceniu usług i nową ceną za hosting:Mów mi Pytias Rasputin ![]() ![]() (01-01-2022, 22:28)Jaga napisał(a): Hosting Cloud Biznes: 1353,00 zł (z datą płatności 2022-01-08)Podnieść nagle cenę, i skrócić termin płatności. Januszerka mocno... RE: Serwer i domena NGT - opłaty - Erathiel - 10-01-2022 (06-01-2022, 17:32)lucas_t napisał(a): Podnieść nagle cenę, i skrócić termin płatności. Januszerka mocno...Jakby to delikatnie powiedzieć... Nazwa.pl nie ma wśród administratorów IT najlepszej opinii ![]() RE: Serwer i domena NGT - opłaty - Jaga - 24-02-2022 61,50 poszło właśnie na certyfikat SSL. Wcześniej był w pakiecie z domeną, ale w zeszłym roku nazwa.pl wydzieliła go z pakietu i teraz trzeba za niego płacić osobno. Niech mi ktoś w okolicach października albo listopada przypomni, że czas się przenieść. Już od jakiegoś czasu się nad tym zastanawiamy, ale zawsze nam się przypomina jak przychodzą faktury, a to zwykle jest zbyt późno. Na przyszły rok zostało: 670,03 zł RE: Serwer i domena NGT - opłaty - brejhart - 27-10-2022 (24-02-2022, 21:47)Jaga napisał(a): Niech mi ktoś w okolicach października albo listopada przypomni, że czas się przenieść. Hej Jaga, przypominam ![]() |