45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - Wersja do druku +- NGT (https://ngt.pl) +-- Dział: NGT (https://ngt.pl/forum-1.html) +--- Dział: Zloty / spotkania / wydarzenia (https://ngt.pl/forum-4.html) +--- Wątek: 45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem (/thread-9288.html) |
RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - boguś b - 24-03-2019 Dziękuję wszystkim za wspaniałe chwile. Teresie za transport komfortowy i szybki :). Forma rezerwacji noclegów do zmiany. Nie było admina nikt nie pomyślał gdzie kolejny zlot. Temat '' powiew świeżości '' chyba umarł lub ja przegapiłem ;) Ostatni postulat ,czy ktoś ma sposób aby czas na zlocie płynął wolniej ? RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - gumibear - 24-03-2019 O noclegach juz wszystko wiem od Reni. Mam nadzieje ze wszystko sie pouklada. ------------------------------------------- Z kom RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - gumibear - 24-03-2019 Bogus w trakcie zlotu dostalem maila o nastepnym zlocie....krawców wierch ------------------------------------------- Z kom RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - boguś b - 24-03-2019 Oki, może w natłoku informacje mi gdzieś ta informacja uciekła 😎 RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - gumibear - 24-03-2019 Choć moze to zyczenia kolegi 7 tylko?:) ------------------------------------------- Z kom RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - boguś b - 24-03-2019 Mi pasuje 😊 RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - PRS - 24-03-2019 Miejscowka OK. Ale jak ma to byc koncowka pazdziernika... ------------------------------------------- PRS Z PKP RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - ramol - 24-03-2019 Rezerwacja =moim zdaniem - każdy na liście to zaliczka min. 30 zł. Nie da się robić rezerwacji jak nie wiadomo ile osób bedzie. No i Bereśnik - nigdy wiecej. typowe cwaniaczki ze Szczawnicy, oblezeni turystami na godziny --- Edytowany: 2019-03-24 22:05:27 ------------------------------------------- ramol RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - grendel - 25-03-2019 Powróciłem. Dziękuję wszystkim obecnym za jak zawsze wspaniałą atmosferę a nieobecnym (ze szczególnym uwzględnieniem Warrada i Renii) za obecność z nami duchem 😉. Osobne podziękowania dla: Bogusia_b za przepyszne wędzone wiktuały, PRSa, Traszanów, Jagi, Michała i Mikela za wyrozumiałość na szlaku, Komodusów za podwózkę do autobusowej bazy a Deyny za skosztowanie mojej łydki. Do kolejnej okazji! ------------------------------------------- https://gameoflife-nextround.blogspot.com RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - leppy - 25-03-2019 Jako organizator lub współorganizator kilku zlotów, spotkań czy zakupów grupowych, jestem niezmiernie ciekawy, jakie wyniknęły problemy z rezerwacją. Oczywiście nie wymagam odpowiedzi, jeśli nie ma sensu pisać o tym na forum publicznym. Wydaje się, że poniższy schemat postępowania jest OK: 1) propozycja miejsca i terminu zlot; 2) rozpoznanie zainteresowania - wstępna lista chętnych: a) w przypadku braku zainteresowania - rezygnacja z zamierzenia; b) w przypadku dostatecznego zainteresowania (kilkanaście osób?) - działanie; 3) rezerwacja schroniska (określona, odpowiednia, zakładana po zainteresowaniu liczba miejsc, ewentualnie limitowana wielkością schroniska); 4) zebranie wpłat na noclegi (nie zaliczkę, lecz docelową ilość noclegów - całość kwoty) od zainteresowanych, równoległe prowadzenie listy (o wpisie na listę decyduje przelanie pieniędzy za noclegi, o kolejności na liście - kolejność wpłat); 5) przelew zaliczki do schroniska (wówczas dopłata na miejscu) lub najprościej przelew całej kwoty za noclegi. W przypadku wyczerpania ww. określonej liczby miejsc, może powstać lista rezerwowa, ale bez wpłat - bo przecież całość za wszystkie noclegi jest już zebrana i przelana (lub przelana tylko zaliczka, ale zebrana całość). Jeśli ktoś się nie pojawi, jego strata. Jeśli ktoś da znać wcześniej, że go nie będzie, na jego miejsce mogą wskoczyć osoby z listy rezerwowej, ewentualnie rozliczając się we własnym zakresie z rezygnującym. Namioty mogą być poza listą, rozliczenie bezpośrednie na miejscu. Pisałem na gorąco, bez większego przemyślenia, schemat do oszlifowania. :D RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - ramol - 25-03-2019 Leppy, przypomiał mi się kawał : ilu informatyków potrzeba do wymiany żarówki :-) RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - grendel - 25-03-2019 Kawał kawałem ale rozpiska leppy jest rzeczowa. W naszym przypadku zabrakło zastosowania jednego punktu. Dlatego po raz pierwszy w historii temat rezerwacji (a właściwie jej rozliczenie) wprowadził pewne zawirowania. Człowiek uczy się na błędach. W moim odczuciu, przy organizacji kolejnych zlotów zastosowanie punktów wymienionych przez leppy rozwiązuje zagadnienie i kończy temat. ------------------------------------------- https://gameoflife-nextround.blogspot.com RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - boguś b - 25-03-2019 Wnioski wyciągnięte. Pytanie brzmi czy ktoś przez tą sytuację wrócił ze zlotu niedojedzony lub niedopity 😎? RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - -PITdoggy- - 25-03-2019 Dziękuję Wszystkim za spotkanie. To będzie zlot, na których chyba zrobiono bardzo mało zdjęć. Co do finansów - przede wszystkim wpłacamy zadatek, nie zaliczkę. Zadatek jest generalnie bezzwrotny. Chociaż w naszym przypadku i tak większość osób wplaconą kwotę przeznacza po prostu na serwer. System, w którym ustalamy rezerwację całego schroniska na podstawie samych deklaracji (nie popartych wpłatą zadatku) powoduje, że np. mamy 30 zarezerwowanych miejsc, przyjedzie 15 osób i te 15 placi za całość, bo 15 innych zrezygnowało. W przypadku obecnego zlotu mieliśmy jednak inny przypadek - mieliśmy ustaloną cenę od osoby, a finalnie okazało się że zarezerwowaliśmy całość. Nie takie były ustalenia, ufam całkowicie Reni w tej kwestii, Renia jest bardzo skrupulatna i zrobiła wszystko prawidłowo. Inaczej zresztą nikt by nie miał podanej ceny za osobę, bo po co? A przecież taka cena została podana. Nasze forum ma to do siebie, że staramy się po sobie zostawić miłe wrażenie i po prostu unikamy klotni. Sprawa została więc załatwiona tak jak chciała obsługa schroniska i jak Boguś napisał trzeba jedynie wyciągnąć wnioski. ------------------------------------------- Nie jesteśmy tutaj dla przyjemności. RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - grendel - 25-03-2019 Proces rezerwacji opisany przez @Pita zmienia postać rzeczy 🤔. Czyli idąc za wcześniejszym głosem @ramola - tym państwu już dziękujemy 🤑. Hmm, w takim razie z naszej strony wszystko było cacy. Nie ma sensu wdrażać żadnych zmian. Należy jedynie podczas przyszłych rezerwacji upewnić się, że obie strony poczynione ustalenia rozumieją tak samo. Na wszelki wypadek - upewnić się po dwakroć. ------------------------------------------- https://gameoflife-nextround.blogspot.com RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - traszan - 25-03-2019 Trzeba pamiętać o jednym: DUPOCHRON. Wszystko na mail, nic na telefon i żadnego problemu nie będzie. RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - sebastian_ck - 25-03-2019 Do domu wróciłem. W pamięci pozostanie to co było i jak było. Opowieści, wspomnienia, degustacja i spacerek. To są te chwile dla których warto się zorganizować, aby nie żałować. Pozdrawiam i do zobaczenia. ------------------------------------------- ... a nie jakiś tam siusiumajtek RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - Blatio - 25-03-2019 Czołem Wszystkim! Ja wróciłem dopiero wczoraj wieczorem do domu, ponieważ jeszcze po drodze miałem popas u teściów i parę innych rzeczy na Podhalu i już nie miałem sił wczoraj ruszać internetów :D Niniejszym chciałem podziękować Wszystkim Wam za ten zlot. Szczególnie dziękuję Gosi, Traszanowi i PRS-owi za wspólną trasę i cierpliwość ;) Boguś - za degustację wędlin! ;) Dodatkowo chciałem serdecznie podziękować Pitowi (w szczególności), Sebastianowi, Brejhartowi i PRS-owi za pozostawienie mi w samochodzie dwóch ''prezentów'', z których jeden został skonsumowany zgodnie z zadeklarowanym przez Pita przeznaczeniem ;) Chciałem jeszcze dodać, że zlot zaś ten był dla mnie szczególny z kilku względów. Po pierwsze - bo mogłem Was znowu zobaczyć ;) Po drugie - bo 23 marca był dla mnie dokładnie 12-tą rocznicą mojego wyjazdu na pierwszy zlot NGT-u w życiu (słynna Krupowa w marcu 2007) :D Tego samego zaś dnia tamtego roku poznałem również pierwszy raz na żywo swoją obecną żonę :) Po trzecie - tenże zlot był dla mnie jubileuszowy, gdyż był to dokładnie 30-ty zlot, jaki osobiście zaliczyłem z NGT (licząc tylko zloty ''oficjalne''). Mam nadzieję, że w ciągu następnych dwunastoleci będę zaliczał kolejne trzydziestki zlotów z Wami i że przez ten czas nie odpadną mi paluchy, ani nie wysiądzie gardło, żebym jeszcze mógł z Wami grać i śpiewać :D Dzięki! :) --- Edytowany: 2019-03-26 00:11:10 RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - Jaga - 25-03-2019 Mimo, że teraz mamy na zloty najdalej, dotarliśmy do domu wczoraj już w okolicach 19:00 :) Super było Was wszystkich zobaczyć, powędrować z Wami i móc porozmawiać :) Dziękujemy Zającowi za bezpieczny transport w obie strony (przepraszamy za wpakowanie w krakowskie korki) i całej samochodowej ekipie za zacne towarzystwo :) Uważam, że specjalne podziękowania od wszystkich należą się Bogusiowi. Chłop przytachał chyba z 2 kilogramy wędlin i serów (jeśli nie więcej)! I to jakich! Niech żałują ci, którzy nie dotarli! Do tego pyszne wina i nalewki o różnych (czasem nieodgadnionych;)) smakach. Dzięki wszystkim, którzy je dostarczyli! Rozumiem, że zlot jesienny jak zwykle w przedostani weekend października, czyli 18-20.10? Bilety są w dobrych cenach... ;) Co do rezerwacji, to popieram przedmówców - rezerwujemy tyle miejsc, ile jest zaliczek. Jeśli ktoś zdecyduje się później, to zawsze może przyjechać i spać na glebie albo pod namiotem. I wspomniany przez Traszana ''dupochron'' w postaci maila wskazany, wtedy nie ma wątpliwości na co się umawialiśmy. RE:45. zlot NGT - 22-24.03.2019- Bacówka pod Bereśnikiem - boguś b - 26-03-2019 Cieszę się bardzo, że smakowało 😊. Proszę pamiętać jak ktoś będzie miał na coś ochotę przed kolejnym złotem to dajcie znać miesiąc przed. Tyle muszę mieć czasu ze względów technologicznych. Termin kolejnego tak jak Jaga napisała i może ten Krawcow Wierch? |