![]() |
XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - Wersja do druku +- NGT (https://ngt.pl) +-- Dział: NGT (https://ngt.pl/forum-1.html) +--- Dział: Zloty / spotkania / wydarzenia (https://ngt.pl/forum-4.html) +--- Wątek: XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 (/thread-8330.html) |
XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - gumibear - 01-10-2013 Zlot XXX oraz X-lecie ngt.pl to trzeba uczcić. To będzie prawdziwy festiwal! Prawdziwe święto engietu i engietowców ! Prelekcje: zaczynamy już w piątek od około 20-21 - Sołtys: droga do Shangri-La – 2 lata i 80000km wokół Azji - Braavosi: długa droga do lodowca Ngozumpa - Gavagai: jak nie Triglav, to co? - Jaga: Golce? tylko Tunkińskie ! - Horus: moje Tatry bardziej pionowo – początkujący taternik - Blatio: reminiscencje ngt czyli w kilkanaście minut przez 29 zlotów! Sobota – zaczynamy ostro: I Impreza na Orientację NGT.pl ! dla zwycięzców nagrody ufundowane przez firmę Kanfor oraz Pajak Komandor InO Braavosi wrzuci więcej informacji nt. zawodów. Konkurs wiedzy o NGT! Będą nagrody, oj będą! Przez cały czas trwania zlotu będzie miał miejsce konkurs na najlepszą nalewkę zlotu o Przechodni Puchar NGT.pl Ponadto specjalnie dla Was, wystąpi z recitalem pieśni łemkowskich Lady Jaga ! A do tańca zagra równo DJ Blatio O Wasze podniebienia i brzuchy zadba niestrudzona Matka-Polka-Engietowska Xmenka, która zaserwuje: - nogę świńską - chleb swojski - smalec domowy (może ktoś zechce dopomóc?) Opiekę duchową nad zlotem i zlotowiczami zapewni ojciec Tytus, który w niedzielny poranek odprawi Mszę w intencji NGT oraz M.Berbeki, T.Kowalskiego i A.Hajzera ------------------------------------------- tik tak tik tak.... RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - gumibear - 01-10-2013 Odliczanie pora zacząć na poważnie Szanowni! Nie ma to tamto! Wszelkie dodatkowe atrakcje o zabarwieniu kulinarno-folklorystycznym ze strony zlotowiczów.....mile widziane! --- Edytowany: 2013-10-01 14:12:30 ------------------------------------------- bart! brav! dzięki! ![]() RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - carlosmuz - 01-10-2013 Hehehhhe, czekamy!!!! RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - braavosi - 01-10-2013 No to Kochani. Proszę o przeczytanie poniższego. W sobotę, jeśli będą chętni, odbędą się Manewry na Orientację ''O NIESPODZIEWANKĘ ADMINA NGT''. Dla wszystkich, którzy mieli okazję mieć do czynienia z InO (marsze, biegi, rowerowe InO), albo nigdy nie spotkali się z czymś takim, napiszę ogólnie z ''czym się to je''. -Będą to zawody dla zespołów 2-3 osobowych, ew. 4os też może być. -to będzie tzw scorelauf, tylko w wersji zmodyfikowanej, na luzie, dostosowany do warunków turystycznych. Polega to na odnalezieniu w terenie punktów kontrolnych ( w dowolnej kolejności) wcześniej niż pozostałe zespoły.I powrocie na start/metę w odpowiednim limicie czasu. Jedynie przy użyciu otrzymanej na starcie mapy, kompasu, własnych nóg, sprytu i umiejętności orientacji w terenie, -zawody same w sobie zajmą ok 4-5 godzin, w sobotę po południu, więc na pewno część będzie odbywać się po zmroku, -udział może wziąć każdy, pełnoletni, bądź niepełnoletni (ale wyłącznie pod opieką dorosłego) - co potrzeba? dobrych chęci i humoru, podstawowych umiejętności czytania mapy i używania kompasu, trochę sił na szlajanie się po okolicznym terenie, co nalezy posiadać? kompas, przynajmniej jeden w zespole (ale da radę bez ;)), długopis, latarkę/czołówkę -poziom trudności NIE będzie duży, dostosowany dla początkujących, na podkładzie pełnej mapy turystycznej -impreza odbędzie się bez względu na warunki atmosferyczne, -nagrody są ZACNE, dla 1szych 3 zespołów w klasyfikacji, a dodatkowo nagrody/niespodzianki na trasie, sponsorami są KANFOR, PAJAK SPORT i NGT.PL Szczegóły na miejscu, albo na mejla. Teraz poproszę WAS O POMOC w przygotowaniach. Aby przygotować mapy, potrzebuję wstępną liczbę chętnych uczestników (nie zespołów, w zespoły możecie nawet na miejscu się poskładać) DLATEGO! PROSZĘ POTENCJALNYCH UCZESTNIKÓW O ZAŁAPKOWANIE NA + mojego następnego posta, jeśli z nim się zgadzacie. RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - braavosi - 01-10-2013 Chciałbym wziąć udział w MANEWRACH InO ''O NIESPODZIEWANKĘ ADMINA NGT.PL'' RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - bartolini - 01-10-2013 :) ![]() RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - skrzyplocz - 01-10-2013 Lista uczestników już zamknięta, czy da się jeszcze wcisnąć? Dla manewrów InO jestem w stanie pojechać na drugi koniec Polski :-) RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - braavosi - 01-10-2013 Zapisy na miejscu. Teraz wstępna deklaracja przez łapkowanie mojego postu z 15:14 RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - skrzyplocz - 01-10-2013 Ale czy miejsce do spania się znajdzie? Na stronie bacówki jest opcja pole namiotowe - ktoś tak planuje, czy wszyscy w pokojach? --- Edytowany: 2013-10-01 15:47:53 RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - Blatio - 01-10-2013 :) ![]() RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - -PITdoggy- - 01-10-2013 Botix wymieni wbudowany żyroskop na kompas i wygra w cuglach ;) --- Edytowany: 2013-10-01 16:06:10 ------------------------------------------- Gdy brakuje mi outdooru- jem obiad sporkiem. RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - PRS - 01-10-2013 Marta jeżeli na stronie jest podane 30 miejsc noclegowych to spokojnie zmieści się 90 NGTowiczów. Ta bacówka ,,pod profesory'' była projektowana :) RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - skrzyplocz - 01-10-2013 To kupuję bilet :-) RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - piotr.r - 01-10-2013 Ja mam takie nieśmiałe pytanie: czy w bacówce jest internet? Jeżeli tak, to mam propozycję by połączyć się z osobami, które nie będą obecne na zlocie (np. ja) a chciałyby przesłać pozdrowienia za pomocą komunikatorów Skypa lub GG. RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - bartolini - 01-10-2013 relacja na żywo? hmm, tego jeszcze nie było! Piotrek, internet to my mamy w komórkach. jeśli tylko będzie kamerka lub laptop z kamerą i zasięg pozwoli na połączenie, nie widzę problemów. RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - -PITdoggy- - 01-10-2013 Takie mam oczekiwania ;) http://www.youtube.com/watch?v=8Ijk3nepXmM ------------------------------------------- Gdy brakuje mi outdooru- jem obiad sporkiem. RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - sebastian_ck - 01-10-2013 Fajnie, fajnie, ale ... czegoś mi tu brakuje. Listy! Gdzie jest lista potencjalnych zlotowiczów? ------------------------------------------- Nie ma dublera dla sapera RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - -PITdoggy- - 01-10-2013 :) ------------------------------------------- Gdy brakuje mi outdooru- jem obiad sporkiem. ![]() RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - piotr.r - 01-10-2013 Może ktoś zrobi jakiś film dokumentalny, który z czasem wejdzie do kanonu filmów o górach. 8[] RE:XXX Zlot NGT/1 Festiwal-Bacówka w Jamnej,18-20.10 - Magilka - 01-10-2013 nie wiem co to jest ''łapkowanie'', ale jestem gotowa zabłądzić (kompletnie nie orientuję się w terenie). Na grzyby chodzę z GPSem. |