Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - Wersja do druku +- NGT (https://ngt.pl) +-- Dział: NGT (https://ngt.pl/forum-1.html) +--- Dział: Sprawy techniczne forum (https://ngt.pl/forum-5.html) +--- Wątek: Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II (/thread-3430.html) |
RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - gumibear - 20-02-2013 Alien good job, teraz tylko dopiescic systematyke i jedziemy --- Edytowany: 2013-02-20 19:37:33 ------------------------------------------- z kom RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - braavosi - 20-02-2013 Gumi.Tree -> jak sprawa z dodawaniem zdjęć do postów? RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - Nemesis - 20-02-2013 Mój pomysł na systematykę jest taki: Obuwie: - niskie - wysokie - sandały - wspinaczkowe - skorupy Plecaki: - małe (do 35l) - średnie (36l - 55l) - duże (od 55l) - torby Namioty: - 1 osobowe - 2 osobowe - 3 osobowe - 4 osobowe i większe Śpiwory i wkładki: - syntetyczne - puchowe - wkładki do śpiworów Oświetlenie: - czołówki - oświetlenie campingowe - latarki klasyczne Akcesoria: - portfele i saszetki - apteczki - okulary - stuptuty - kije trekingowe - noże i scyzoryki - inne Sprzęt wspinaczkowy: - lonże i uprzęże - liny - inne Kuchnia turystyczna - naczynia i termosy - niezbędniki - palniki i kuchenki Odzież: - skarpetki - czapki i rękawiczki - bielizna termoaktywna - spodnie - koszule - kurtki wierzchnie a) bluzy i polary b) softshelle -membranowe -bezmembranowe c) kurtki p/deszczowe d) kurtki zimowe i puchowe e) windshirt - inne RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - gumibear - 20-02-2013 brav juz niedlugo! trwają prace systematyka....podoba mi sie! gdzie dać: kajaki, puilki, biegówki? Wspinacza/szpej-jaki podzial? do akcesoriów trza dodac mapniki do namiotów: namioty kempingowe/rodzinne piszcie propozycje jutro scale do kupy, wysle na forum do weryfikacji i przesle treewoodowi a potem admini poprzenoszą PODZIAL DOTYCZY PRODUKTÓW ALE BĘDZIE TEŻ DOTYCZYŁ FORUM! Roboty jest od cholery żeby to zaimplementowac więc trza to dopieścić RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - Farfura - 20-02-2013 Dla mnie spoko, very well. Jeśli miałbym się czepiać, to tylko zapytałbym o: flary - ale nie wiem, czy ktokolwiek na forum z nich korzysta, buff - do czapek i rękawiczek? spodnie i w domyśle spodenki? impregnaty do odzieży i butów - gdzie? akcesoria, czy oddzielnie do butów i oddzielnie do odzieży? sakwy rowerowe do toreb? nosidełka dziecięce? wkładki do butów? maty? ale nie wiem, czy warto tak siekać... ------------------------------------------- Farfura RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - gumibear - 20-02-2013 buty narciarskie do butów czy do nart? piszta! poukladamy, jakos sie pomiescimy RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - zając - 20-02-2013 Można by sprzęt turystyczny zimowy wyodrębnić i tam ewentualnie beigowki + buty, rakiety, raki i raczki... tak głośno myślę tylko. RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - Alien - 20-02-2013 Pieknie! Nie spodziewalem sie az tak pozytywnej reakcji:) mapniki razem z nawigacja? pomysl zajaca ze stoworzeniem sprzetu zimowego bardzo dobry spodnie i spodenki razem (czesto sa tez odpinane) w plecakach: torby i sakwy (rowerowe) termosy i gary dalbym osobno (jednak sporo tego jest) RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - mirekm - 20-02-2013 Myślę, że warto byłoby wyodrębnić elektronikę (zegarki, pulsometry, GPS-y, liczniki rowerowe). RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - gumibear - 20-02-2013 gps, zegarki, liczniki, krokomierze, pulsometry - jedna gałąź tak? ELEKTRONIKA? jak nazwać? RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - gumibear - 20-02-2013 i tak mexico będzie przy odzieży żeby to ogarnąć RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - mirekm - 20-02-2013 Na początku może ogólnie 'elektronika' wystarczy. Zbyt szczegółowy podział może doprowadzić do tego, że wielofunkcyjne urządzenia (a tych jest coraz więcej) trudno będzie jednoznacznie zakwalifikować. RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - Nemesis - 20-02-2013 Pamiętajcie żeby nie przesadzać też z rozdrobnieniem, bo zaraz wyjdzie że jeden produkt będzie pasować do trzech kategorii i też będzie bałagan...:) Ja bym popatrzył też jak to jest w sklepach góskich zrobione, w którym stosunkowo łatwo się wszystko odnajduje:) RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - Krakus - 20-02-2013 Dodatkowo powinna pojawić się kategoria: Impregnaty, pasty i środki czyszczące: - do obuwia - do odzieży - do puchu - pozostałe. Zobaczcie jak dużo jest pytań z tej kategorii. RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - gumibear - 20-02-2013 Najgorsze że kazdy ma racje:) Jutro zloze to do kupy RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - Nemesis - 20-02-2013 Ale pamiętajmy że tu nie chodzi o pytania, tyko o to co faktycznie jest recenzowane, po co robić wielki dział z impregnatami i 4 podkategoriami, skoro chyba nie mamy nawet takich recenzji na forum, choć nie sprawdzałem. Jak dla mnie to to już za szczegółowe, co najwyżej dać impregnaty i środki czystości w dziale akcesoria RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - Jewrioszka - 20-02-2013 Buff, Rękawiczki, skarpety może zostawić w inne tylko żeby pierwszy wyraz zawsze wskazywał czego dotyczy recka czy opis, dopiero potem marka i model? RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - McTofik - 20-02-2013 Jak nie wiadomo do jakiej kategorii coś wsadzić, to można zerknąć gdzie to upchnęły sklepy internetowe. W końcu niejeden użytkownik korzystając z tego serwisu ma równocześnie otwarte strony sklepów, nie trzeba będzie zmieniać przyzwyczajeń;) --- Edytowany: 2013-02-20 22:44:25 RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - bartolini - 21-02-2013 pozwolę sobie na rozbudowanie działu ''sprzęt wspinaczkowy'' - liny -> taśmy, pętle, liny dynam. i stat. etc. - karabinki i ekspresy - asekuracja -> przyrządy asek., kości, mechaniki - uprzęże - via ferrata - kaski - sprzęt zimowy - inne do rozpiski Nemesisa do namiotów dorzuciłbym jeszcze płachty biwakowe ogólnie idea zacna :) RE:Przyszłość i rozwój NGT.pl - część II - Nemesis - 21-02-2013 Tylko po co robić taki wielki dział sprzęt wspinaczkowy jak od początku ngt do chwili obecnej są tam tylko trzy recenzje? |