NGT
[Obuwie] Hanwag - Wersja do druku

+- NGT (https://ngt.pl)
+-- Dział: NGT (https://ngt.pl/forum-1.html)
+--- Dział: Dyskusje o sprzęcie (https://ngt.pl/forum-2.html)
+--- Wątek: [Obuwie] Hanwag (/thread-2400.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

RE:[Obuwie] Hanwag - Cichy_jw - 07-04-2008

wielkie dzięki teraz juz kumam i mogę spokojnie zaopiekować się bucikami :)

RE:[Obuwie] Hanwag - imc Durski - 08-04-2008

Masz słuszność. Jak nie znajdę odpowiednich buciorów z licowej skóry - to wezmę Yukony HW, bądź Engadiny. Dzięki za dobrą rade.
-------------------------------------------
jasne, że się uda!

RE:[Obuwie] Hanwag - KlauS - 30-04-2008

Witam Szanowne Towarzystwo.
Wiele postów temu,ktoś napisał:''jednak w czasie chodzenia dolna szlufka uwiera duży palec''. Przymierzałem mój rozmiar Yukonów (mniejsze były zbyt dobrze osadzone,a większych nie było)i mam identyczne odczucia.Linia zgięcia buta wypada między pierwszą a drugą parą haczyków.Ale tylko w prawym bucie,który ktoś już w sklepie rozchodził.Lewy,fabrycznie nowy jeszcze się nie ułożył.To co w sklepie nie jest przyjemne,w górach może być dla mnie katastrofą.
Czy Wasze Yukony też naciskają Wam pierwszym haczykiem na duży palec?

RE:[Obuwie] Hanwag - kolumb - 01-05-2008

hmmm ja nie miałem takiego odczucia, poza tym że według mnie trochę nie w tym miejscu i nie tak jak powinna skóra mi się zagina podczas chodzenia w prawym bucie nie mam żadnych zastrzeżeń do Yukonów
Od śmierci w dolinach zachowaj nas Panie

RE:[Obuwie] Hanwag - braavosi - 06-05-2008

Czy ktoś wie, co to za model Bergler?
http://www.globetrotter.de/de/shop/detail.php?mod_nr=hw_49816&k_id=0117&hot=0
Niby NEU 2008, sprzedawany w globtroterze, ale nie ma go w katalogach na stronach niemieckich i bakosportu. Czy może dopiero dojdzie do oferty?

RE:[Obuwie] Hanwag - Simba - 06-05-2008

Po przymierzeniu wszystkich (rozsądnych pod względem wagi) butów czysto skórzanych okazało się, że jestem skazany na gore-tex :(. W związku z tym moje pytanie - czy widzieliście gdzieś poza Zakopanem Hanwagi Ferrata GTX? Najchętniej w bardziej ludzkiej cenie niż tamże...

RE:[Obuwie] Hanwag - madza faka - 07-05-2008

->Klaus
''Czy Wasze Yukony też naciskają Wam pierwszym haczykiem na duży palec?''
Tak, zdarza się, ale odczucie dyskomfortu w moim przypadku związane z niefortunnym haczykiem zależy od rodzaju skarpet.
''To co w sklepie nie jest przyjemne,w górach może być dla mnie katastrofą.''
Masz 100-procentową rację, przerabiam to właśnie na własnych nogach. Te buty naprawdę potrafią dać w pupę, przy czym wspomniany wyżej haczyk w porównaniu z pęcherzami po kilku godzinach marszu to miłe łaskotanie w paluszek. Jeszcze nigdy żadne buty trekingowe nie dały mi tak w kość jak te kurewskie hanwagi. Co się nie nakombinowałem. Jakieś dodatkowe wkładki, skarpety, plastry... I co? I psińco.
Jeżeli czujesz jakikolwiek dyskomfort w sklepie to lepiej olej te buty.
W ogóle uważam te buty są mocno przereklamowane i nie rozumiem pieśni pochwalnych tu i tam. To znaczy w pewnym sensie rozumiem. Skuteczna akcja informacyjno-promocyjna speców od marketingu i dałem się nabrać.
Jeszcze jedno odnośnie zgięcia i haczyka. Trochę się obawiam o trwałość skóry w miejscu zgięcia, gdyż ostra krawędź haczyka naciska na wierzch buta. To jest nie do przyjęcia w butach które mają być mocno eksploatowane.
Ciao.
nigdy do końca nie zaufaj

RE:[Obuwie] Hanwag - wspak - 14-05-2008

To może być też kwestią wiązania. Proszę spróbować mocniej ścisnąć sznurówki w pobliżu tego feralnego haczyka. Może coś da.

RE:[Obuwie] Hanwag - ptb - 15-05-2008

>Simba
a mierzyłeś garmont pinnacle bez gorka?

RE:[Obuwie] Hanwag - fosa - 25-05-2008

ugniatanie haczyka w duży palec... przereklamowane yukony... pieśni pochwalne...

może to i racja, ale kto kupuje but, który uwiera w sklepie?? ja przymierzałem rano, siedziałem w nich długo w sklepie, poszedłem na dwugodzinny spacer coby stopa sobie spuchła, wróciłem i mierzyłem dalej, aż w końcu wymierzyłem i nic nie uwiera, żaden haczyk,

przyznam jednak rację do nacisku haczyka na wierzch buta, i to mnie martwi,

czas pokaże

RE:[Obuwie] Hanwag - Simba - 25-05-2008

ptb, nie mierzyłem. Zaraz zobaczę co to za bucik.

Edit: jak dla mnie za ciężkie, poszukuję czegoś poniżej 700g (1 but w rozm. 8). Mimo to dzięki za propozycję.
---
Edytowany: 2008-05-25 14:28:16
http://www.naszeskaly.pl/

RE:[Obuwie] Hanwag - janosik_86 - 11-06-2008

witam,
czy może miał ktoś do czynienia z modelem Arber gtx? w Warszawie jest dostępny w sieci intersportu w dość okazjonalnej cenie...
pozdrawiam - Janosik

RE:[Obuwie] Hanwag - dgim - 11-06-2008

hmm mam yukony, uwieranie haczyka ? musze przyznac ze lewy but lezy gorzej od prawego, ale raczej przyczyna lezy ciut wyzej niz 1 haczyk, co do ciezkosci - chcialem solidnych butow, nawet pomimo wagi, i takie zakupilem, podeszwa jak i reszta buta po kilku wypadach sprawuje sie jak najbardziej OK, pecherze ? lekkie odprzenia mam chyba w kazdych butach gorskich, z gore-tex'em czy bez, stosuje glownie skarpety lafumy ze serbrna nitka, po 12h wypadzie w upal cos zawsze sie musi u mnie na stopie pojawic, widocznie takie mam stopy bo w AKU bylo to samo z gore-tex'em
na razei nie mam do butow zastrzezen, moze poza minimalnymi pekniecami na szwach przy cholewie buta, 1 pare reklamowalem przez to
glowne moje zastrzezenie do hanwagow jest jednak za cene, sa stanowczo za drogie...

RE:[Obuwie] Hanwag - kolumb - 12-06-2008

madza faka jeśli youkony są przereklamowane to moim zdanie Twoja opinia jest też mocno przesadzona.

RE:[Obuwie] Hanwag - Juno - 12-06-2008

Czy gdzies jesczcze poza eXtreme w zakopcu ktos widzial Hanwagi Tibet?
Pozdrawiam.

RE:[Obuwie] Hanwag - Sherpa - 12-06-2008

Juno, http://sherpa.pl/product_info.php/products_id/2151

RE:[Obuwie] Hanwag - Juno - 12-06-2008

Jak ja ich nie zauwazylem, a bylem tam ostatnio kilka razy. LOL
Dziekuje.

RE:[Obuwie] Hanwag - madza faka - 12-06-2008

I znowu dziesięciu na jednego czyli banda rudego (pająka w domyśle).

Kolumb. Napisz konkretnie co uważasz za przesadę w związku z tym co ja napisałem powyżej.
Poza tym misiu z okienka. To są moje buty, ja w nich łażę, mam takie a nie inne odczucia co do nich i wyrażam taką a nie inną opinię na ten temat. A łaziłem w kilku parach podobnych i wygodniejszych. Masz te hanwagi i masz inne zdanie? Skoro tak to z łaski swojej nie pierdziel dla samego przypierdzielania się wedle zasady ''bo forumowi koledzy z BRP naskoczyli na kogoś to i ja się dołożę żeby pokazać przy okazji jaki jestem fajny, w pupcie całuje Kolumb'', tylko opisz swoje własne odczucia. Bądź łaskaw rozwinąć swoją myśl i w więcej niż jednym zdaniu wyrazić własną opinię bez dopierdzielania się dla forumowego lansu.

Wspak. Dziękuję za radę. Popróbuję. Spróbuję je jeszcze trochę rozmiękczyć olejem, bo na razie tylko tłuszcz i pastę stosowałem. Może to coś da.

Fosa. w sklepie haczyka nie czułem. Przymierzałem i łaziłem po sklepie około 40 minut, widocznie zbyt krótko. :)

dgim. Faktycznie cholernie drogie. Ale ja dostałem 15% zniżkę i nie była to grappa, horyzont ani sherpa. :D (no to nie zapunktowałem w tym momencie)

Nie jest też tak że uważam te buty za jakiś kompletny chłam. Są starannie wykonane, jestem zachwycony przyczepnością podeszwy szczególnie na mokrym podłożu, na skale, dobrze trzymają w kostce, parę innych rzeczy jeszcze bym znalazł. Są dobre ale może nie na moją łapę? Kto to wie.

Pa pa.

madza faka pozdrawia NGT za wyjątkiem Banditen from Rude Pająk club.

Żegname.
yyyahaaaa -15

RE:[Obuwie] Hanwag - kolumb - 12-06-2008

Madza faka jakbyś spojrzał wyżej to byś wiedział że mam te buty i jestem z nich zadowolony.

A napisałem tak dlatego że poza tym że pojawiają Ci się pęcherze i dają Ci w kość nie napisałeś nic więcej na temat wad, żadnych więcej konkretów. Wiesz to może również zależeć moim skromnym zdaniem od stopy konkretnej osoby, więc na podstawie tego jednego argumentu twierdzić że są mocno przereklamowane to wg. mnie jest przesada.

A cena, zgadzam się jest pierońsko wysoka, ale dostałem zniżkę i jakoś to przebolałem :)

RE:[Obuwie] Hanwag - paranoja - 12-06-2008

żarty żartami ale Horyzont nie sprzedaje Hanwaga | Engadiny są droższe | a 15% procent upustu to już wychodzi znośna cena za te buty [chociaż jak na przeciętną polską kieszeń to i tak kosmos ): | ale to inna inszość ]
zresztą jak to mówią złej baletnicy... :d
Przeniesione przez administratora