|
2009-11-19 16:09:58
79.191.219.103
Głosów: 0
|

W czymś takim po kilku minutach się ugotujesz. Chyba najlepszym pomysłem bedzie poszukanie amerykańskiej parki gore-tex. Ewentualnie na miasto "na wszelki wypadek" np. coś takiego:
http://tiny.pl/hxcxf --- Edytowany: 2009-11-19 16:10:23
|
|
2009-11-19 17:12:30
77.237.0.98
|

Dzięki za info.
Najbardziej mnie interesował ten zewnętrzny nylon. Pozdrawiam
|
2009-11-28 22:43:41
77.253.46.100
|

Ale Bundeswehry już nie są robione w starym modelu. W tej cenie co mówisz, osiągalne są tylko używane w niewiadomym stanie, albo podróby. A nowy model kosztuje +-500 zł. Poza tym skąd wiesz, że za duże, skoro nie mierzyłeś? BW mają różne rozmiary zarówno na długość jak i szerokość. Może o wysokość Ci chodzi? Jeśli tak, to możesz wybrać sobie dowolne trzewiki w kolorze czarnym, które będą niższe niż BW. Istnieje coś takiego jak "buty górskie BW", ale na oryginały niełatwo trafić, natomiast Allegro pełne jest podróbek. Ale od tego masz wątek pt. "buty Bundeswehry", który jak przeczytasz, to będziesz w temacie.
------------------------------------------------------- "Miarą wielkości góry jest zmęczenie wędrowca."
|
2009-11-30 06:57:03
83.27.4.238
|

W pierwszym to nie PCU a softshell systemu ECWCS. Wykonany z EPICu, i trochę innym kroju niż PCU. Szyty w Chinach jak sądzę, ale z dobrych materiałów. W drugim linku jest coś co wygląda na radosną kopię tejże kurtki, prawdopodobnie z ceraty. Widziałem taka produkcję na żywo, jeśli to to samo, to niektóre dresy robione są z lepszych materiałów. Trzeci link to menu sklepu. Podejrzewam, że chodzi ci o APCU - to system wypuszczony wspólnie przez dwóch znanych producentów (propper i adventure tech) - używają bardzo dobrych materiałów, lvl 5 np. robiony jest z jakiegoś schoellera o ile pamiętam. A helikon? Patrz uwagi z pkt. 2. Trochę tego widziałem.
Podsumowując. Jak potrzebujesz czegoś do lansu na miasto, brandzlowania się fotami na forach i rzadkie wypady "w teren" przy ładnej pogodzie, bierz podróby. Jak myślisz o jakimś odrobinę poważniejszym użyciu, choćby wyjściu w teren przy niepewnej pogodzie, nawet na te szmaty się nie oglądaj. Ja wykażesz się cierpliwością to wyrwiesz tanio na ebayu czy alle oryginalnego softa ECWCS, tyle, że w UCP.
|
|
2009-11-30 08:21:33
95.49.9.180
|

ja też ostatni zacząłem dla siebie szukać Softshella PCU, myślałem o MCU opisanym przez Wydrę, ale widzę, że jest już za późno, żeby go kupić. Na ebayu jest trochę PCU l. 5 tyle, że zaczynają się od L-R ;-/. Czekam na M-R :-)
|
|