2018-10-20 11:47:29
91.233.186.128
Głosów: 0
|

@whiskeyw: Dlaczego przesada? Przecież ludzie odziewają się w zwierzęce skóry od czasów Krudów ;) Nikt nie hoduje owiec tylko dla skór i nie jest to gatunek skazany na wymarcie. Owce i tak są zarzynane na masową skalę - dla mięsa. [OT] Taka ciekawostka: nasze podhalańskie owce są zabijane dla mięsa eksportowanego głównie do Włoch. W zeszłym roku rozmawiałem z jednym bacą, który żalił się, że Słowacy dali dużą niższą cenę na rynku i polscy dostawcy mają problem ze zbytem. Z samego mleka i serków nikt nie wyżyje, wełna też taka sobie. Liczy się tylko mięso.[/OT] Sweterki i śpiwory puchowe też uważasz za ekstrawagancję? Wiesz jak pozyskuje się puch i pierze? Ja wiem, miałem wątpliwą przyjemność pracować w ubojni gęsi :/ --- Edytowany: 2018-10-20 11:51:26
------------------------------------------------------- desipere est juris gentium
|
2018-10-20 13:01:12
171.25.193.77
|

Dać motocykliście wybór między kombinezonem ze skóry a z jakiegoś sztucznego materiału, to ciekawe co by wybrał? Pomijając oczywiście kwestię ceny... Wypadek motocyklisty, konieczność wezwania ratowników. Motocyklista: tylko pod żadnym pozorem nie tnijcie mi nożycami kombinezonu! Ale to tak kompletnie, powiedzmy, że z innej typu dyscypliny.
A co do cen baraniny, to baca z Hali Majerz narzekał na rumuńskich pasterzy, że to oni dali niskie ceny i teraz polscy górale mieli/mają? górkę. W związki z tym cena polskiej baraniny spadła. A dobre to jest mięsko :).
|
2018-10-22 07:57:17
194.165.48.90
|

Przede wszystkim to nie są kurtki autdoorowe, tylko modowe/lifestylowe.
------------------------------------------------------- m
|
2019-01-22 10:00:08
194.165.48.1
Głosów: 1
|

Coś jak polarna kwarka - czyli zasadniczo nie na nasz klimat zdaje się
|
2019-02-14 09:01:34
194.165.48.1
|

Przeglądając str gore mam wrażenie, że gtx infinium to po prostu marketingowa nazwa niewodoszczelnych produktów. Czyli chcąc sprzedawać watolinę używając nazwy gtx nazwie się ją gtx infinium thermo.
|
2019-02-14 09:56:23
194.165.48.1
|

Dokładnie o to mi chodziło. Kolejne odsłony gorka w sumie niewiele w praktyce wnoszą poza kolejną nazwą/marką w grunie rzeczy tych samych produktów. Niby to fajnie, że wchodzi kolejna firma z nowymi produktami ale po pierwsze dla mnie to mylące jak watolina nazywa się gore-tex, a jeszcze bardziej jak materiał puchoszczelny bez membrany. Z drugiej pewnie ta metka będzie swoje kosztować więc dla obeznanego klienta to raczej wada niż zaleta.
|
|