2018-06-21 08:03:02
193.243.143.214
Głosów: 0
|

Ostatni weekend przedzierania się przez krzaki - jeżyny obrodziły, więc ręce i nogi całe pokryte delikatnym wzorkiem :-) Koszulce też się kilka razy udało wczepić, ale oględziny po praniu nie wykazały zaciągnięć, dziur itp.
Natomiast mam już jeden minus, dotyczy tylko damskiej wersji, chodzi o to coś pod biustem (inaczej tkany pasek, w zamierzeniu pewnie miało to dawać lepsze odprowadzanie potu w tych rejonach). Nawet jak uda mi się ładnie ułożyć koszulkę (tj. żeby ten pasek był we właściwym miejscu), to już po kilku ruchach podsuwa się on do góry i - co tu dużo mówić - źle to wygląda. Mam koszulkę M/L, wg tabeli jest to rozmiar na wzrost 168-176, ja mam 182, więc myślałam że tu jest problem, ale tak sobie pooglądałam dokładnie zdjęcia ze strony Nessi i widać to też na modelce. Zdecydowanie lepiej byłoby bez tego paska.
|
2018-06-28 21:19:58
89.64.13.134
|

Nie mam nowych spostrzeżeń co do koszulki - wciąż nie mam do niej żadnych zastrzeżeń - ale odświeżę wątek. Dziś temperatura w Warszawie - raczej wysoka. Poszedłem na trening, który polegał na szybkim wchodzeniu/podbieganiu na Górkę Szczęśliwicką (około 32 m deniwelacji) po trawie, piasku i schodach, i zbieganiu z niej, wszystko z lekko wypełnionym plecakiem (tym razem 4 kg). W ciągu równo 1 h udało mi się tak wejść i zejść kilkanaście razy, co łącznie dało około 620 m do góry i około 4.3 km w poziomie. Lekko nie było, tak ze względu na temperaturę jak i to, że od pewnego czasu takich treningów nie robiłem. Spociłem się solidnie. Koszulka była cała wilgotna, ale mi to nie przeszkadzało, choć od czasu do czasu potrafił dmuchnąć wiatr, nosiła się świetnie, zero zastrzeżeń. Zbyt krótko koszulka była narażona na kontakt z plecakiem, aby mogła się od tego kontaktu zmechacić - na razie wygląda jak nowa. Po tym treningu odczekałem chwilę, odpocząłem a koszulka zdążyła na mnie wyschnąć, i poszedłem na ściankę trochę się powspinać. Na ściance - parno, wiec znowu szybko Nessi zrobiła się wilgotna. Po godzinnym treningu wróciłem do domu. Tym razem przeschnięcie trwało tyle, ile powrót ze ścianki do domu, czyli z kwadrans. Podsumowując - Nessi sprawdza się na razie bez zarzutu, podoba mi się, testuję dalej. :)
http://tiny.pl/gs432 --- Edytowany: 2018-06-28 23:42:35
------------------------------------------------------- gavagai
|
2018-06-30 00:03:05
94.254.239.43
Głosów: 2
|

Chociaż preferuję rozwiązanie krótki rękaw + rękawy nawet w upał bo białe fajnie chronią przed słońcem i nagrzewaniem skóry to długi rękaw na tym materiale chętnie przytulę do testów, ale to bardziej pod kątem jesieni, czyli drugiej części sezonu. Przy okazji rękawów to dlaczego w ofercie są tylko w dziale ONA?
Poglądowe zdj. z UTM 107km start - pomarańczowa koszulka to ja :)
PS. Rękawy z nessi z logo ngt.pl jako nastepny zakup grupowy....? ;-)
------------------------------------------------------- 7 trail runners team Poland
|
2018-07-02 06:32:25
78.11.25.151
Głosów: 2
|

Ja w weekend (30.06) ukończyłem Supermaraton Gór Stołowych (54km, prawie 8h) i wciąż nie objawiły mi się jakikolwiek mankamenty koszulki. Dla mnie długość rękawów nie jest problemem. Nie zauważyłem zniszczenia koszulki od plecaka, ale sprawdzę to jeszcze dokładnie po wypraniu. Brak jakichkolwiek otarć na skórze. Nawet brak otarć sutków - specjalnie niczym ich nie zabezpieczałem.
|
2018-07-02 09:54:06
91.197.155.10
|

7brat na łemko może takie rozwiązanie się nie sprawdzić tym bardziej zimą, krótki rękaw i rękawki, tym bardziej, że w obowiązkowym wyposażeniu jest długi rękaw plus kurtka
------------------------------------------------------- botx
|
2018-07-03 14:39:50
94.40.24.248
|

Wracam z urlopu i z podsumowaniem startu w Cortina Trail 48 km 2600m+ Pierwszy bieg zagraniczny, poziom organizacyjny jak i tereny biegowe, których w PL nie doświadczymy. Warunki na biegu zmienne, jako że po pętli to było słońce od południa, śnieg od północy i wiatr na szczytach. Biegłem w koszulce, podspodenek nie wziąłem ponieważ miałem w sprzęcie obowiązkowym spodnie poniżej kolana, więc zamiast je nosić w plecaku to w nich pobiegłem (legginsy kompresyjne 3/4 z deca). Czasami było gorąco, czasami zimno ale przeżyłem. Koszulkę mocno upociłem i zaplamiłem jakimś pękniętym żelem w kamizelce. Pojawiło się także mocne zmechacenie na klacie po obu stronach szelek od kamizelki. Na zdjęciach koszulka po biegu i przed praniem. Po praniu plama zniknęła. Kamizelkę mam mniej dopasowaną niż plecak, przez co na początku mocno doładowana lubi ''podskakiwać'' co podowuje mechacenie.
Pod linkiem zdjęcia koszulki, zdjęcia z biegu będę dodawał na bieżąco. https://drive.google.com/open?id=1rkQ-vWD3G6jKoLZ2zCUXmheLHAsE6cjs
@Jarek botx, ja wymogi długiego rękawu załatwiam właśnie połączeniem koszulki + rękawków. --- Edytowany: 2018-07-03 22:46:28
------------------------------------------------------- 7 trail runners team
|
2018-07-18 15:58:24
89.64.33.130
|

Hej! Już śpieszę z odpowiedziami na Wasze pytania:) 1) dlaczego są z na stronie koszulki z długim rękawem tylko w wersji damskiej? - były też męskie,ale to pozostałości po Ziomowej Kolekcji, na jesień na pewno będą uzupełnione stany magazynowe :)
2) wirowanie - 800/1000, bez różnicy, wirowanie nie szkodzi materiałowi
3) @7brat--> a jaki masz rozmiar koszulki, że możesz z niej zrobić tunikę? :D może masz za dużą? Podaj swój wzrost i obwód w klatce
4) @felek--> a może na następny turniej piłkarski zamiast bokserek podspodenki? https://www.nessi-sport.com/spodenki-termoaktywne/podspodenki-oddychajace-ultra-light-bpm-90?from=listing&campaign-id=15
nic nie będzie wystawać jak podwiną się nogawki getrów piłkarskich, nie żebym pisał z autopsji :P
4) @siedem- dzięki za fotki i relację, też myślę o Cortinie,ale może za rok, żeby połączyć z urlopem
------------------------------------------------------- Domka Podomka z Nessi
|
|