2009-09-21 15:26:07
80.51.15.73
Głosów: 0
|

Puszka, troche niekonsekwentnie wypowiadasz się odnośnie tej akcji z quadami. Na poprzedniej stronie pisałeś ogólnie o tym, że jesteś przeciwny wszelkiemu "pitoleniu w klawisze". Teraz już stwierdzasz, że akurat sama nazwa strony jest niewłaściwa, bo inna byłaby "cacy". To jak to właściwie jest? :-> Bo forma sprzeciwu- w postaci strony internetowej- pozostaje ta sama- uderzanie w klawisze właśnie. Tutaj wybrano taką a nie inną nazwę strony, takie były intencje jej twórcy, kogoś kto poświęcił swój czas i wysiłek. Cele twórców strony wiążą się z kwestiami przestrzegania prawa.
I nie kierujmy dyskusji na tory związane z innymi problemami społecznymi, tylko skupmy się na tym dotyczącym quadów. Łatwo wszystko strywializować i ośmieszyć dopisując "dodawajmy jeszcze ulotki z klubu AA", ale chyba nie o to chodzi. Tak jak napisałem wcześniej- presja i opinia publiczna ma wpływ na to, jak jest egzekwowane prawo. Tego uczono mnie na studiach, z tym też stykam się na co dzień w pracy. --- Edytowany: 2009-09-21 15:27:04
------------------------------------------------------- Pies i nóż najlepszym przyjacielem człowieka.
|
~puszka
2009-09-21 17:45:30
79.184.209.41
|

chodzi o to, ze jedyne co moge w tej sprawie zrobic, to cio najwyzej sie pod czyms podpisac (bo nie bede ganial za quadem po lesie)
zaostrzenie ustawy, regulacje prawne - ok, moge ponaciskac na "góre" i podpisac sie np pod projektem obywatelskim, ale załatwianie sprawy z zakochanym w swoim quadzie dorosłym macho - bez sensu, to jakby ktos @rkowi keksa zabronil
no i pierwsze moje zgloszenie: jak szlismy na zlot na "Orle" w Izerach, hałasu narobił właściciel schroniska :) pol godziny pozniej kazal mi przestawic moj namiot o.. metr w prawo (na powierzchni boiska do rugby) co tylko przekonuje mnie o IQ tego pana
|
~skawi
2009-09-27 10:05:12
77.253.8.244
|

ma być tak samo traktowane jak wasze, tylko nie w jednym worku czy można powiedzieć o tobie że jesteś gwałcicielem ?? z pewnością NIE. Czy o myśliwym w lesie mówi sie Kłusownik ?? również nie. Trudno jest mówić o Nas rzeczy których się nie wie, bolejemy nad takimi a nie innymi opiniami, ale trochę zrozumienia tematu zanim się zacznie wprowadzać System klasyfikacji zero-jedynkowy, albo czarno-biały. Mamy naprawdę tyle miejsc i możliwości jeżdżenia że nie musimy jeździć po lasach, a na pewno już takich do których macie prawo wstępu. Dla przykładu najbliższe cztery weekendy to imprezy w całej Polsce i na każdym poziomie. A o kimś kogo tylko stać na quada, nie można nazwać po prostu quadowcem ;), jeżeli jeździ w miejscach gdzie go nie chcą NA PEWNO NIE !
|
~m
2009-09-27 13:08:11
89.77.154.164
|

No właśnie, to nie quady jako takie się piętnuje tylko jeżdżenie po np parkach terenówkami, motorami, quadami czy skuterami śnieżnymi.
------------------------------------------------------- m
|
2009-09-27 14:02:02
83.31.166.174
Głosów: 1
|

Jeszcze jedno. Mieszkam w otoczeniu mazowieckiego parku krajobrazowego. Problem z quadami, motorami, samochodami w lesie jest w okolicach warszawy ogromny. Oczywiscie kazdy mowi ze on nie niszczy przyrody, ze on ja bardzo lubi i jezdzi spokojnie itd. MPK zorganizowal wycieczke dla quadowcow i motocyklistow po parku, tylko ze to byla wlasnie wycieczka, zeby podziwiac nature, zobaczyc ciekawe miejsca, czy zwierzeta, trzeba bylo jechac powoli zeby nie niszczyc drog/sciezek nie ploszyc za bardzo zwierzyny. Niestety frekwencja byla mizerna. Przyjechalo kilka starszych osob, kilka osob wypozyczylo quady i tyle. Zebrala sie garstka zeby podziwiac przyrode, wzieli lornetki, jedzenie zrobili sobie piknik, jednak ludzi bylo malutko, z mlodziezy nie bylo chyba nikogo i zaprzestano wycieczek. Powod wjazdu quadow do lasu jest jeden, wyszalec sie, zaorac ziemie, grzac na maksa jak na torze wyscigowym i nie przjmowac sie niczym, i piekne hasla jakos nie znajduja potwierdzenia. skoro nie chcesz skawi zeby zeby was tak postrzegali jak postrzegaja to musicie zaczac zwracac uwage, na forach trabic o tym i ganic ludzi za wjezdzanie do lasu.
------------------------------------------------------- yaro http://www.panoramio.com/user/90763
|
|