~gamoń
2008-09-18 20:44:48
80.48.56.29
Głosów: 0
|

nic nie zastąpi starej czarno białej gazety
|
~Antek
2008-11-12 22:35:07
87.204.84.214
|

Witam Jestem szczęśliwym posiadaczem suszarki do butów model SB6 Diament z nadmuchem. http://www.eps.bielsko.pl/default.php?cat=3 Nie stosujecie gazet ani innych cudownych preparatów do suszenia obuwia! Nie jestem sprzedawcą a jedynie bardzo zadowolonym użytkownikiem. Jedyne do czego można sie przyczepic to to że nie ma otworków z przodu. Ale i z tym można sobie poradzić :-) Wystraczy rozkręcić suszarke i nawiercić cztery otwory z przodu. Wtedy buty są suszoe w mejscu gdzie żadna inna suszarka nie dojdzie. Sama praca suszarki jest naprawde bardzo cicha i wyłącza sie jak dojdzie do określonej temperatury.
------------------------------------------------------- Antek
|
~Wiktor
2009-08-14 15:15:24
213.192.67.6
|

Czy używał ktoś może modelu SB-6 DIAMENT ?
Na http://www.suszarkidobutow.pl/ jest opisany, a interesuje mnie jak sprawuje się wentylator i czy warto kupić ten model, porównując go z innymi modelami, bez wentylatorów.
|
~puszka
2009-08-14 15:22:51
79.184.225.182
|

mam suszarke bez nadmuchu, sprawdza sie swietnie, acz zaluje, ze nie wzialem modelu na prąd z gniazdka zapalniczki, idealna sprawa - wysuszyc buciory w czasie przejazdu z górki na inna gorke :)
:)
dobrze sie sprawdzaja przy calkowitym myciu buta - teraz bez oporow zalewam je kilkanascie razy po korek az wypłucze sie sól i smieci, odciskam wstępnie wode i do roboty z suszarką.
Buty nie są przegrzane, tylko lekko ciepłe
|
~Wiktor
2009-08-15 14:07:23
213.192.67.6
|

Puszka, a jaki to model?
Interesują mnie opinie o SB-6, tej z nadmuchem, czy używa jej ktoś?
|
2010-01-20 20:46:31
94.72.107.137
|

Ja stosuje suszarkę do butów w formie płytek (na Allegro ok. 20zł), spokojnie można zostawić płytki w butach na noc, rano suche i przyjemnie ciepłe. Nigdy nic się nie stało (uszkodzenia). Biorę też zwykłą suszarkę do włosów, szybko można wysuszyć odzież po zapraniu czy tez podsuszyć buty.
Oczywiście sprawdza się to jak nocujemy na kwaterce, a nie w namiocie ;)
------------------------------------------------------- Lech
|
~Wiktor
2010-01-20 22:34:08
213.192.67.6
|

Sprawiłem sobie wspomnianą SB-6. Testowałem już w różnych warunkach, na różnych butach, w różnym stopniu przemoczonych. Choć tania suszarka nie była to jestem z niej zadowolony. Jeśli ktoś może i chce przeznaczyć na suszarkę więcej niż 20zł, to na tej się nie zawiedzie.
|
~Dzony W
2010-04-29 00:10:39
79.110.194.41
|

ja polecam suszarki www.shoedryer.pl mam taka samochodowa i jeszcze nigdy mnie nie zawiodla. Pasuje do kazdego buta ostatnio suszylem nia wodery wedkarskie bo przeciekaly . Poza tym suszylem nia buty snowboardowe , salomony trekkingowe itp. Aha suszy w ciagu 2 h pozdrawiam
------------------------------------------------------- Dzony W
|
2015-12-22 14:19:27
94.251.233.151
|

Właśnie dostałem suszarkę SB-6 i jestem zdziwiony jak słabo wieją wentylatory. Ciąg prawie nie wyczuwalny, do tego pracują kilkadziesiąt sekund i wyłączają się na kilka minut. Czy to normalny objaw? Butów jeszcze nie suszyłem, ale nie wyobrażam sobie, żeby dała radę wysuszyć buta biegowego zmoczonego w mokrym śniegu w deklarowanym przez producenta czasie 2-3 godz. Za to jest na 100% cicha.
------------------------------------------------------- cioran
|
2015-12-23 22:01:24
94.251.233.57
|

Suszę pierwsze, specjalnie wyprane i odwirowane, tanie buty biegowe z Lidla. Suszki są ciepłe, ale nie sposób się o nie oparzyć. Termostaty załączają się co kila minut. Buty z zewnątrz nie są cieplejsze niż na nogach. Dostałem taką odpowiedź od producenta (poprzez sklep) "Wentylatory w suszarce sb-6 oraz sb-6.1 pracują wtedy, kiedy suszarka jest w trybie grzania. Kiedy termostat wyłącza grzanie to również nie działają wtedy wentylatory. Każdy grot suszarki pracuje niezależnie. Czas pracy (grzania i nadmuchu) może trwać 1-4 minuty w zależności jak mało miejsca jest w bucie oraz jak dobra jest wentylacja tzn. czy język buta został maksymalnie odchylony, a but otwarty aby zapewnić wymianę powietrza. Suszarka do butów nadmuch ma delikatny ponieważ małym obszarze pracy (wnętrze buta) nie jest konieczne stosowanie mocniejszego nadmuchu. Nie należy mylić suszarki do butów z suszarką do włosów." Czyli chyba, wg producenta, sprzęt działa normalnie, a ja go mylę z suszką do włosów. Tyle, że buty suszą się już 6 godzin i końca nie widać. To dla mnie lipa, raczej nie warta 130zł. Nie ma mowy o wysuszeniu butów w 3 godz., jak czytałem w opisie aukcji. Nie wiem tylko czy to była ściema producenta, czy wystawcy aukcji.
------------------------------------------------------- cioran
|
|