2006-09-23 18:48:14
81.190.147.46
Głosów: 0
|

Zachęcamy do dzielenia się opiniami na temat: Miwo-military Mokra 25
|
2006-09-24 14:00:59
89.228.195.145
|

Po wizycie na stronie producenta mogę chyba zaryzykować, że ten plecak nie nadaje się na nic innego jak tylko apteczka na wieloosobowe szkolne wycieczki;). Może jestem w błędzie ale z uwagi, że firma powstała w 2004 roku i raczej nie ma wielkich tradycji to z tego testu nic nie bedzie:) Ale miło jest zobaczyc, że takie plecaki też istnieją.
http://www.miwo-military.com/index.php?go=07_2
|
~trajant
2006-09-24 14:25:58
83.16.117.202
|

jest to plecak o prawie takich samych walorach uzytkowych jak ps20 janysportu ktorego test jest na ngt firma miwo-military jest jedna z lepszych firm w polsce produkujaca oporzadzenie wojskowe niedugo powinna wyjsc partia mundurow tej firmy i spiecjalne pasy(niewiem nieznam sie na tym wiem ze mozna uzywac ich do zjazdow w sytuacjach awaryjnych pasy te maja byc zaopatrzone w atesty (amerykanskie ponoc nie posiadaja)te pasy to cos podobnego do tych robionych prze eagle tylko z atestami na forum wmasg w dzale mundur i oporzadzenie jest temat miwo military catch22 (nick na forum)to bodajrze szef tej firmy czy ktos
CanisVulpes chyba pmylilo ci sie z plecakami dla medykow z miwo
|
~Bren
2006-09-24 15:44:15
85.219.162.26
|

To plecak typowo wojskowy i w cywilu raczej słabo się sprawdzi. Zaletą, jest jego krutkość (jest szerszy i krótszy w porównaniu do janysport) dzięki czemu z tyłu na pasie mamy pod plecakiem dodatkowe wolne miejsce na sprzet, np. nadupnki, manierkę czy jakąś inną ładownicę. Z ekwipunku Miwo-Military mam pasy taktyczny PT-2 i kilka różnego rodzaju zasobników. W tym roku ten pas wraz z przypiętą manierką, zasobnikiem na GPS (w orygniale kieszeń na mini radio) i mały zasobnikiem uniwersalnym ( u mnie mieściła się w tym apteczka i słodycze wszedłem na Rysy. Zaletą firmy Miwo jest to, że szyją również na konkretne zamówienie, choć w tym wypadku nalezy uzbroić się w cierpliwość. A swoj adrogą szkoda, że ktoś wrzuciła zajawkę do tego plecaka, a test nie ma :( A tu dyskusja na temat Miwo: http://wmasg.pl/forum/viewtopic.php?t=8999 to jak by ktoś chciał jechac na wczasy do Afganistanu, Libanu lub Iraku ;)
|
~Doczu
2006-09-24 15:52:49
81.210.105.147
|

Bren - oświeć mnie jaki GPS tam upchnąleś i czy kieszonka jest dostępna sama czy z plecakiem ?
------------------------------------------------------- Surfowania tylko jeden cel: www.doczu.siec2000.pl/
|
~Bren
2006-09-24 17:00:37
85.219.162.26
|

PanKracy - nie wszedł bym, bo już na podejściu do MOKu to mi sie język do podniebienia przykleił tak gorąco było. A dzieki pasowi i przyczepionej na nim manierce, spokojninie mogłem wejść na Rysy. Noszenie całego sprzętu w plecaku ma ta wodę, że chcą cokolwiek wyciągnąć należy się zatrzymać. A jeżeli rcjonalnie część ekwipunku umieścimy stabilnie na pasie, to mozemy korzystać z tych rzeczy bez przystanków.
Doczu, poniżej link do sprzętu: http://www.miwo-military.com/index.php?go=03_18 wymiary: 8 x 12 x 4 cm (szer. x wys. x grub.), cena 19zł, dostępna chyba w 5 różnych kolorach, system mocowania molle (czyli do każdego zwykłego paska lub szelek plecaka przypniesz), za dopłatą zrobią Ci zapinane na fastexa. Upchnołem tam Vistę Cx.
Prośba do Admina, bo z tego testu już nic raczej nie będzie. A dyskusja ruszyła i widać, że firma robi kilka rzeczy które moge turystów o zacięciu militarno-survivalowym zaintersować. Może by poprostu przerobić temat na Miwo-Military.
|
~kakato
2006-09-24 17:11:16
83.6.247.212
|

nie chce nic mówić ale ten plecak wygląda na bezczelna kopie serii grot 20 i 25 janysport produkowanych już chyba z 15 lat na marymoncie, poza tym jeśli nie ma opnii to wywalić ten produkt bo to bezczelna reklama
|
2006-09-24 18:16:19
81.190.147.46
|

Czesc wszystkim !!! Przepraszam za zamieszanie wrzucilem ten plecak a tu takie jakies dziwne rozprawki i pretensje nie wiedzialem ze trzeba tak sie spieszyc z recenzja. Czy to jest reklama sam nie wiem chyba troche tak mam ten plecak od 0.5 roku i jest ok. Moim zamiarem jest pokazanie ze nie trzeba kupowac z Chin czy Angli bo u nas tez szyja solidnie i na swiatowym pozimie. Jestem tu nowy wiec prosze sie nie niepokoic recenzja bedzie niedlugo. Pozdrawiam
------------------------------------------------------- Sarej
|
~Rzez
2006-09-24 21:42:41
83.144.69.237
|

Odnośnie jednej rzeczy "- bardziej dostepny niz plecaki Grot-a"
Ad1. Grot to nazwa serii plecakow, producentem jest Janysport. Ad2. Plecaki Janysporta są praktycznie w każdym sklepie harcerskim oraz w wielu turystycznych. Plecaka MM nie widziałem w sklepach...
"Moim zamiarem jest pokazanie ze nie trzeba kupowac z Chin czy Angli bo u nas tez szyja solidnie i na swiatowym pozimie."
No tak, mamy Pierwszy_Polski_Super_Plecak.
Kolejna sprawa to cena, w sumie 160 zl za plecak podobny do PP25 (za 129 zl) to dużo.
Panowie, firmę zostawcie w spokoju. Szyją rożne rzeczy i dobrze, zawsze to więcej konkurencji na rynku. Dla zainteresowanych więcej info na forum Wmasg.
"Reprymenda" należy się autorowi tekstu (nie testu) za nierzetelność.
pozdrawiam
------------------------------------------------------- Rzez
|
~Rojas
2006-09-24 22:06:01
83.24.13.75
|

A co to właściwie do wała jest "plecak patrolowy"?
|
~triskal
2006-09-24 22:24:50
85.31.237.30
|

plecak używany w czasie patrolu ;) ;P
|
2006-09-24 22:55:04
81.190.147.46
|

Oj przepraszam myslalem ze NGT to forum reklamowe ojejku a da sie to jakos skasowac przepraszam wszystkich ktorzy kupili cos z Miwo nie kupujcie tylko u Janysport-a ktory jest w kazdym sklepie malym i duzym... Rzez to sprobuj zamowic Grota w necie na stronie Janysporta albo zadzwon do nich ciekawe co Ci przysla i w jakim odcieniu zieleni...
------------------------------------------------------- http://www.sxc.hu/browse.phtml?f=profile&l=Sarej
|
2006-09-25 01:30:19
89.228.195.145
|

~Sarej; niepotrzebnie się irytujesz. Ludzie mają uwagi do Twojego testu bo nie spełnia on przyjętych tutaj standardów. Przed napisaniem recenzji powinieneś przeczytać jak pisane są testy plecaków, bo suche wypunktowanie informacji o nim nie jest przekonujące. Wszyscy po teście oczekują rzetelnej informacji o warunkach w jakich Twój plecak był użytkowany, o tym jak zachowuje się on obciążony do granic możliwości, jak jest z wygodą plecaka przy długim marszu, jak materiał zachowuje się podczas deszczu, czy chociażby o tym na ile Twoje ponad roczne (jak podajesz w teście) użytkowanie spowodowało zużycie plecaka. Ty podajesz nam informację, że plecak jest wyposażony w stelarz z gąbki nie zagłębiając się w jego właściwości, nie pisząc czy takie rozwiązani nie powoduje, że twarde przedmioty (np. menażka, saperka...) schowane w komorze nie uciskają pleców podczas marszu???
No i przede wszystkim unikałbym takich wpadek!!! W teście podajesz informację, że od ponad roku jesteś posiadaczem plecaka, a w wypowiedzi na forum, która pojawia się przed zamieszczeniem recenzji piszesz, że od 0,5 roku. To podważa Twoją wiarygodność.
Możesz uznać te uwagi za "czepialstwo" z mojej strony ale są one naprawdę istotne dla ewentualnych osób zainteresowanych tym modelem plecaka. Myślę, że zdecydowana większość "obywateli" NGT zgodzi się ze mną:) choć pewnie znajdą się i tacy którym nie spodobają się moje uwagi. Pozdrawiam ich serdecznie:P
|
2006-09-25 10:41:00
193.0.242.37
|

Sarej, faktycznie test byłby pełniejszy, jakbyś poszedł za radą CanisVulpes i dopisał troszeczkę o warunkach użytkowania.
Swoją drogą ciekawy jestem gdzie i przy jakich okazjach używa się plecaka o pojemności większej torby biodrowej....
Jeżeli miałbyś problem z edycją testu, podeślij proszę cały teks do mnie, wprowadzę zmiany.
------------------------------------------------------- walter02@ngt.pl
|
2006-09-25 11:55:01
81.190.147.46
|

Ok rozumiem. Za rada starszyzny NGT postaram sie przerobic i dodac troche wiecej spostrzezen. Faktycznie irytacja byla nie na miejscu. Pczytam jeszcze popatrze potestuje i bedzie lepiej... Obiecuje. Pozdro dla wszystkich testerow poczatkujacych :)
------------------------------------------------------- http://www.sxc.hu/browse.phtml?f=profile&l=Sarej
|
~Rzez
2006-09-25 12:52:09
83.144.69.237
|

"Rzez to sprobuj zamowic Grota w necie na stronie Janysporta albo zadzwon do nich ciekawe co Ci przysla i w jakim odcieniu zieleni..."
Tak się składa, że PS20 i PP25 (parenaście miesięcy później) zamówiłem przez telefon podany na stronie. Oczywiście zgadzam się, że serwis www Janysportu to kicha.
pozdrawiam
------------------------------------------------------- Rzez
|
2006-09-26 07:56:25
156.17.201.1
|

Jako że plecak wzbudza tyle kontrowersji.......
Decydujcie to Wasze forum, choc nikt nie napisal i nie skorzystał z opcji ... zgłos naruszenie regulaminu. Tniemy? Pozostawiamy? pociągneliscie autora "testu" za język, stawił sie ale efektów specjalnie nie widac. Damy mu jeszcze troche czasu a potem zrobimy to co zadecydujecie w najblizszych kilku postach. Hej
------------------------------------------------------- gumibearMarcin(at)ngt.pl
|
~PattonPolska
2008-09-05 20:47:29
89.229.64.229
|

A co0 lepiej wybrać Jamysporta PP25 czy Mokrą??
------------------------------------------------------- Pattonpolska 2164837
|
|